Optimizarea relatiei dintre functia publica si cea politica pentru perfectionarea functiei publice

Trimisa la data: 2010-08-05
Materia: Economie
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexei_G
Lucrare de licenta despre Optimizarea relatiei dintre functia publica si cea politica pentru perfectionarea functiei publice
Ne propunem in cadrul acestui subpunct o analiza de ansamblu a serviciilor publice din subordinea directa Parlamentului, a Guvernului si a ministerelor precum si a celor descentralizate la nivelul colectivitatilor locale. In temeiul celor 2 legi de baza a administratiei publice Statutul Functionarului Public si Legea Administratei Publice Locale ne vom referi indeosebi la functionarii publici care activeaza pe domeniile stabilite anterior.

Putem spune ca de-a lungul mandatelor au existat o serie de modificari in structura acestor servicii publice, determintate in principal de cerintele societatii prin urmare s-au infiintat si desfiintat anumite servicii publice care nu mai corespundeau necesitatilor de la acea vreme. Pentru a determina in mod clar punctele forte si punctele slabe este in primul rand necesar sa cunoastem care sunt aceste servicii publice din subordinea directa a administratiei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Optimizarea relatiei dintre functia publica si cea politica pentru perfectionarea functiei publice

Cuprins


Capitolul I Necesitatea unei abordari comparative pedomeniul functiei publice versus functie politic.........4
1.1.Acceptiuni cu privire la functia publica..........4
1.2.Acceptiuni cu privire la functia politica.............6
Argumente..............8

Capitolul II Analiza impactului factorului politic asupra administratiei in perioada postelectorala 2001/2005 (studiu de caz).............17
2.1 Analiza institutiilor administratiei centrale- puncte forte/ puncte slabe............17
2.2 Analiza institutiilor aministratiei locale - puncte forte/ puncte slabe.............36
2.3 Analiza altor organe ale statului -puncte forte/ puncte slabe....43
2.4 Analiza SWOT...............47

Capitolul III Recomandari propuse in vederea asigurarii stabilitatii functiei publice in relatie cu functia politica............56
3.1 Recomandari la nivelul depolitizarii administratei centrale......56
3.2 Recomandari la nivelul depolitizarii administratei locale........68

Capitolul IV Recomandari pentru reforma functiei publice............71
4.1 Din perspectiva Uniunii Europene............71
4.2.Alte organizatii.............81
4.3 Din perspectiva autorului.................84

Capitolul V Program de implementare a propunerilor.............86

Capitolul VI Concluzii generale..............90
6.1 Acceptiuni generale.........90
6.2 Concluziile autorului.......92

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Optimizarea relatiei dintre functia publica si cea politica pentru perfectionarea functiei publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.