Organizarea contabilitatii activelor imobilizate corporale

Trimisa la data: 2009-10-14
Materia: Economie
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_V
Lucrare de licenta despre Organizarea contabilitatii activelor imobilizate corporale
Unitatile patrimoniale detin mijloace fixe numeroase, care se deosebesc intre ele din punct de vedere al constructiei, insusirilor tehnice, destinatiei, gradului de uzura. Prin urmare, pentru identificarea cu usurinta a fiecarui mijloc fix si pentru a se asigura controlul lor, indiferent de locul de folosinta, se atribuie fiecarui obiect ce trebuie evidentiat un numar de inventar (simbol cifric), care se inscrie pe el si pe toate documentele ce privesc mijlocul fix respectiv. Aceasta evidenta se realizeaza cu ajutorul Registrului numerelor de inventar, in care se inscrie denumirea fiecarui mijloc fix intrat, caracteristicile de identificare si numarul de inventar ce i se atribuie, in ordinea succesiva a numerelor.

Pentru fiecare categorie de mijloace fixe se rezerva o anumita serie de numere, in vederea intercalarii ulterioare a unui mijloc fix intrat. Numerele ale mijloacelor fixe scoase din functiune sau vandute nu pot fi atribuite altor mijloace fixe intrate ulterior, ci ele raman libere pana la o noua renumerotare.Dupa inscrierea mijlocului fix intrat in Registrul numerelor de inventar, se completeaza Fisa mijlocului fix. Aceasta cuprinde datele privind denumirea, numarul de inventar, codul de clasificare, valoarea de intrare, durata de serviciu normala, norma de amortizare, data punerii in functiune, amortizarea calculata. Fisele mijloacelor fixe se pastreaza in cartoteci.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Organizarea contabilitatii activelor imobilizate corporale

Lucrare de licenta despre Organizarea contabilitatii activelor imobilizate corporale
Cuprins

Capitolul I. Activele imobilizate-definire si structura................4
1.1. Caracterizarea activelor imobilizate.......................4
1.2.delimitari si structuri privind imobilizarile corporale...............................7
1.3. Imobilizarile corporale in lucrari de normalizare internationala - ias.............................................10
1.4. Imobilizarile corporale in situatiile financiare ale firmei.............................13

Capitolul II. Organizarea contabilitatii activelor imobilizate corporale.............................................15
2.1. Evaluarea si reevaluarea imobilizarilor corporale................................16
2.2. Categorii de documente privind intrarea, iesirea si deprecierea activelor.....................................20
2.3 contabilitatea terenurilor....................................22
2.4. Contabilitatea mijloacelor fixe..............................27
2.5. Contabilitatea imobilizarilor corporale in curs..................60

Capitolul III. Deprecierea imobilizarilor corporale..................................................62
3.1. Amortizarea imobilizarilor corporale..................................62
3.2. Provizioane pentru deprecierea imobilizarilor corporale si in curs...........................72

Capitolul IV. Reflectarea in contabilitatea s.c. "Nova-tim" s.r.l. a principalelor operatii privind imobilizarile corporale....................................................73
4.1. Scurt istoric al s.c. "Nova-tim" s.r.l. .......................73
4.2 studiu de caz la s.c. "Nova-tim" s.r.l........................77

Capitolul V. Concluzii...........................................88

Bibiliografie............................................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea contabilitatii activelor imobilizate corporale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.