Organizarea contabilitatii datoriilor fata de stat si organisme publice

Trimisa la data: 2009-03-31
Materia: Contabilitate
Pagini: 123
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_R
Lucrare de licenta despre Organizarea contabilitatii datoriilor fata de stat si organisme publice
Definitiile de mai sus privind politicile si metodele contabile reprezinta un punct de vedere propriu normalizarii contabile prin situatiile financiare regasit, de regula, in cultura contabila anglo-saxona. Pentru aceasta zona a contabilitatii politice, si metodele sunt centrate pe: componenta setului de situatii financiare, obiectivele situatiilor financiare, elementele descrise in situatiile financiare, informatiile din situatiile financiare, recunoasterea si evaluarea elementelor descrise in situatiile financiare. De asemenea, metodele nu se limiteaza numai la situatiile financiare, ci se extind in scopul justificarii continutului posturilor si rubricilor financiare, indicand cum se analizeaza si contabilizeaza operatiile exercitiului si cum se asigura fiabilitatea si controlul acestor informatii.

Universul metodelor si politicilor contabile se largeste in cazul in care normalizarea contabila se infaptuieste cu plan contabil. In cadrul acestui demers, propriu majoritatii tarilor Europei continentale, cu deosebire de Franta, metodele privesc: intocmirea si prezentarea situatiilor financiare; clasificarea, codificarea si functionarea conturilor stabilite prin Planul de conturi general; organizarea documentelor contabile si a procedurilor de inregistrare, de evaluare si de control al inregistrarilor (forta probanta a contabilitatii).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Organizarea contabilitatii datoriilor fata de stat si organisme publice

Cuprins

Capitolul I. Delimitari si fundamentari teoretice privind datoriile fata de stat si alte organisme publice..........................4
1.1. Structuri calitative privind obligatiile fiscale ale intreprinderii..................................4
1.2. Analiza raporturilor dintre contabilitate si fiscalitate.................................11
1.3. Cadrul juridic corespunzator obligatiilor fiscale.................22
1.4. Prezentarea societatii comerciale S.C. "GLASSROM" S.A. din punct de vedere economic, judiciar si financiar..........................28

Capitolul II. Contabilitatea obligatiilor fiscale privind activitatea curenta a intreprinderii............................41
2.1. Metodologia determinarii si urmaririi in contabilitate a impozitului pe profit...............................41
2.2. Contabilitatea si fiscalitatea valorii adaugate..................52
2.3. Oglindirea in contabilitate a impozitului pe castigurile salariale....................................60
2.4. Reflectarea in contabilitate a altor taxe, impozite si varsaminte.........................................67
2.5. Delimitarea si contabilitatea altor datorii fata de bugetul statului..........................................83

Capitolul III. Controlul fiscal si analiza obligatiilor fiscale fata de stat.......................................87
3.1. Formele de exercitare a controlului fiscal........................87
3.2. Formele evaziunilor fiscale si sanctionarea acestora.....................................101
3.3. Analiza obligatiilor fiscale...........................112

Bibliografie.........................................121

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea contabilitatii datoriilor fata de stat si organisme publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.