Organizarea politiei din punct de vedere legislativ

Trimisa la data: 2010-07-10
Materia: Istorie
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adina_D
Lucrare de licenta despre Organizarea politiei din punct de vedere legislativ
Un rol important in dezvoltarea institutiei politiei, in asezarea acesteia pe principii moderne de conducere, stabilirea atributiilor acesteia, care nu de putine ori au dat nastere la conflicte, l-au avut reformele ministrului de interne liberal, Vasile Lascar (1902-1904). El dorea sa faca din politie "o a doua magistratura a tarii", de numele lui legandu-se prima lege organica a politiei prin care se pun bazele moderne ale politiei generale a statului intr-o formula unitara, conceputa pe realitati romanesti si dupa principii stiintifice moderne .

Aceste principii moderne priveau unitatea de conducere si executie, admisibilitatea prin care se urmarea o mai buna selectionare a personalului politienesc, stabilitatea personalului si moralizarea deprinderilor politienesti . Take Ionescu, membru al Partidului Conservator, in discutia "Legii asupra organizarii politiei generale a statului" din 1903 spunea in sedinta Senatului din 25 ianuarie 1903 ca "politia, domnilor, este prin natura ei chiar, cel din urma organ in Stat la care trebuie sa ne gandim" .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Organizarea politiei din punct de vedere legislativ

Lucrare de licenta despre Organizarea politiei din punct de vedere legislativ
Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I Evolutia sau involutia legislativa. De la legea lui Vasile Lascar la legea exceptionala din 1916.............7

Capitolul II Organizarea politieneasca in primul deceniu interbelic (1918-1928)...............11
2.1. Organizarea politiei din punct de vedere legislativ.........11
2.2. Organizarea politiei in teritoriile romanesti unite cu Tara.....16
2.3. Problemele politienesti in primul deceniu interbelic........22

Capitolul III Legea de organizare a politiei din 8/21 iulie 1929.....30

Capitolul IV Organele politienesti in anii 1930-1940...........39

Capitolul V Siguranta Generala a Statului............46

Capitolul VI Prefectura Politiei Municipiului Bucuresti...........52

Concluzii...................60

Lista abrevielilor.........63
Lista anexelor.............63

Bibliografie...............65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea politiei din punct de vedere legislativ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.