Organizarea si conducerea contabilitatii in cadrul unitatilor militare

Trimisa la data: 2009-05-30 Materia: Contabilitate Pagini: 81 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ionut_C
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Organizarea si conducerea contabilitatii in cadrul unitatilor militare
Fiecare forma de contabilitate se distinge prin procedura sau modul de prelucrare a datelor si prin structura registrelor contabile utilizate in vederea redarii sistematice si cronologice a inregistrarilor.
Forma de inregistrare contabila clasica sau "jurnalul unic" se aplica in unitatile militare mici unde volumul operatiilor zilnice este redus, fiind utilizate, intr-o forma corelata, urmatoarele registre: jurnalul unic, pentru inregistrarea cronologica, Cartea-mare, pentru evidenta sistematica sintetica si analitica.

Registrul inventar, pentru inventarierea elementelor de activ, datorii si capitaluri proprii, balanta de verificare, pentru centralizarea si verificarea periodica a exactitatii datelor si situatiile financiare, pentru sintetizarea informatiilor privind situatia activelor, datoriilor si rezultatelor obtinute.Forma de inregistrare contabila "pe jurnale" se caracterizeaza prin aceea ca asigura inregistrarea cronologica si sistematica in jurnale multiple care se deschid pentru creditul conturilor in corespondenta cu conturile debitoare, deci rulajul creditor se grupeaza pe conturi corespondente debitoare. De asemenea, in cadrul unor jurnale se realizeaza atat evidenta sintetica, cat si cea analitica, ceea ce contribuie la stabilirea cu usurinta a concordantei datelor pe care acestea le furnizeaza.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Organizarea si conducerea contabilitatii in cadrul unitatilor militare

Lucrare de licenta despre Organizarea si conducerea contabilitatii in cadrul unitatilor militare
Cuprins

Introducere...................................4

Capitolul I .Contabilitatea- instrument de baza al managementului financiar.................................................5
1.1. Managementul financiar.............................5
1.2. Notiuni de baza privind contabilitatea.........................11
1.3.Sistemul informational contabil.................................16

Capitolul II. Organizarea si conducerea contabilitatii la unitatile militare........................................21
2.1.Unitatile militare- institutii publice?..................................................21
2.2.Organizarea si conducerea contabilitatii in unitatile militare...............................................24
2.3.Documentarea......................................27
2.4.Registrele de contabilitate ..................................30
2.5.Situatiile financiare anuale.....................................35
2.6.Planul de conturi utilizat in unitatile militare.................40
2.7.Forme de inregistrare in contabilitatea unitatilor militare.....................................41

Capitolul III. Probleme specifice de control intern si audit public intern la unitatile militare.........................................43
3.1.Controlul intern la unitatile militare................................................43
3.2.Auditul public intern in domeniul apararii.....................53

Capitolul IV. Structurile financiar- contabile din cadrul unitatilor militare...............................................60

Concluzii si propuneri..........................................76

Bibliografie........................................78
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea si conducerea contabilitatii in cadrul unitatilor militare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.