Organizarea si evidenta financiar-contabila a operatiunilor de import la S.C.

Trimisa la data: 2017-02-09
Materia: Contabilitate
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: liviamaria
Este o lucrare de licenta realizata de mine care prezinta particularitatile activitatii de import, vamuirea marfurior care sunt importate de catre societate, precum si tariful vamal care se aplica importurilor.

CUPRINS

Introducere .......................................................................................................2

Capitolul 1. Prezentarea generala a S.C. S.R.L.....................................................4
1.1. Obiectul de activitate al S.C. S.R.L...............................................................4
1.2. Conducerea si controlul S.C. ...................................................6
1.3. Potentialul comercial al S.C. S.R.L.....................................................................8
1.4. Calculul si analiza principalilor indicatori economico-financiari ai S.C. pentru perioada 2013-2015 ............................................................................10

Capitolul 2. Organizarea si evidenta financiar-contabila a operatiilor de import la S.C. S.R.L.................................................................................................................................14
2.1. Particularitatile activitatii de import la S.C.S.R.L.............................................14
2.2. Vamuirea bunurilor importate de catre S.C. S.R.L.............................................17
2.3. Tariful vamal aplicabil importurilor efectuate de S.C. S.R.L.............................22
2.4. Contabilitatea importurilor de bunuri realizate de S.C. S.R.L............................28

Concluzii .......................................................................................................35

Bibliografie ....................................................................................................40

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Organizarea si evidenta financiar-contabila a operatiunilor de import la S.C.

INTRODUCERE

Lucrarea de fata intitulata ,,Organizarea si evidenta financiar - contabila a operatiilor de import la S.C. " este structurata pe doua capitole, impartite, la randul lor in subcapitole, astfel incat sa se poata asigura o tratare cat mai judicioasa a tuturor aspectelor care sunt legate de organizarea si evidenta financiar - contabila a operatiilor de import la societatea comerciala prezentata in lucrare.

In ceea ce priveste primul capitol al acestei lucrari, voi realiza o prezentare generala a societatii comerciale S.C. in ceea ce priveste obiectul de activitate al acesteia, conducerea si controlul societatii, potentialul comercial al acesteia, precum si calculul si analiza principalilor economico - financiari ai S.C.

Principalul domeniu de activitate al societatii comerciale S.R.L., este productia si distributia unui vast sortiment de produse de papetarie si birotica, comercializand 1 500 de articole, in care jumatate sunt produse in fabrica proprie, iar restul sunt importate de la producatori de renume.

Societatea importa produse de papetarie si birotica, cum ar fi: toata gama de plicuri; tus si tusiere pentru stampile; capsatoare de diverse marimi si capse pentru acestea; dosare de plastic, mape de plastic, folii de plastic; tuburi pentru pastrarea planselor, echere, ascutitori profesionale; din tari precum China, Rusia, Italia, Turcia, Germania si Ucraina. Aceasta importa din tarile respective atat materia prima necesara productiei sale de productie, cat si produsele de papetarie si birotica pe care le vinde apoi, in magazinele proprii.

S.C. este o societate cu raspundere limitata care este alcatuita din 17 asociati, fiind condusa de catre un administrator desemnat de catre adunarea generala a asociatilor.

Voi prezenta si obiectivele principale pe care aceasta societate comerciala le urmareste.

Scopul principal al acestei societati este sa introduca noi produse pe piata de o inalta calitate, investind in utilaje performante de ultima generatie pentru fabricarea produselor comercializate, avand in prezent o echipa tanara si dinamica de 200 de salariati, angajati cu contract de munca individual pe o perioada nedeterminata.

Conducerea acestei societati se realizeaza de catre adunarea generala a asociatilor si de catre administratorul acestei societati, raspunderea si obligatiile administratorului fiind reglementate de catre dispozitiile speciale, care sunt prevazute de legea societatii comerciale, precum si de prevederile referitoare la mandat. In ceea ce priveste functia de administrator al acestei societati poate inceta prin revocarea acestuia sau ca efect al falimentului, excluderii, mortii, datorita insolvabilitatii sau retragerii administratorului din societate.

Asadar, pe parcursul primului capitol voi desemna principalele atributii ale fiecarui departament din cadrul societatii comerciale ale S.C., care sunt: departamentul financiar - contabil, departamentul de resurse umane, departamentul de aprovizionare si depozit, departamentul de marketing.

Mai departe, voi prezenta criteriile dupa care personalul acestei societati este promovat, cum ar fi: promovarea pe baza potentialului pe care il detine personalul; pe baza varstei si a vechimei in munca si pe baza rezultatelor obtinute de catre acestia pe parcursul desfasurarii activitatii.

Controlul acestei societati comerciale este exercitat de 3 cenzori, dintre care unul dintre ei este expert contabil, pentru care voi prezenta in continuare atributiile pe care acestia le au.

Obiectivul principal al acestei societati este cucerirea pietei, ceea ce semnifica ca trebuie descoperita, dezvoltata si castigata o clientela, toate acestea inainte de a se traduce in obiective realiste.

Voi enumera si principalele surse de aprovizionare ale societatii, precum si criteriile principale dupa care societatea isi alege furnizorii, prezentand mai departe si relatiile pe care societatea le are cu clientii si concurenta pe care o considera un rau necesar, deoarece daca nu ar exista lumea s-ar dezvolta mult mai incet, acestia fiind urmariti in permanenta, ce schimbari fac si ce aduc nou, in timp ce societatea incearca sa le i-a in calcul.

In ultima parte a acestui prim capitol, am calcul si analizat principalii indicatori economico - financiari ai S.C. pe perioada anilor 2013 - 2015, la care am inclus si evolutia ratelor de profitabilitate, precum si calculul si analiza productivitatii muncii acestei societati.

Pe parcursul celui de-al doilea capitol voi prezenta evidenta si organizarea financiar - contabila a operatiunilor de import la S.C.

In primul subcapitol am tinut cont de particularitatile activitatii de import la S.C., unde voi prezenta formele in care se regasesc finantarea si creditarea societatii de comert exterior in ceea ce priveste imbinarea elementului international cu cel national.

Importul de marfuri si materii prime pe care S.C. le achizitioneaza, cuprinde totalitatea operatiunilor prin care se achizitioneaza marfuri din strainatate care sunt necesare societatii pentru consum productiv sau pentru vanzarea mai departe a acestora, importul avand o serie de efecte pozitive pe care le aduce societatii.

Societatea S.C. urmareste sa-si diversifice sursele de aprovizionare cu materii prime si materiale din afara tarii, dorind sa promoveze o politica comerciala corecta, aceasta diversificare oferindu-i o serie de avantaje.

Pe parcursul celui de-al doilea capitol voi prezenta atributiile pe care le au punctele vamale si vamile, care sunt unitati operative, subordonate direct Directiei Vamale a Vamilor.

Operatiunea de vamuirea a marfurilor pe care S.C. le importa din Germania, Italia, China, Rusia, Ucraina, Turcia se efectueaza direct la punctele vamale si birourile vamale sub indrumarea si controlul ierarhic - administrativ al Directiei Generale a Vamilor si al Directiei Regionale Vamale. La introducerea si scoaterea din tara a marfurilor si a mijloacelor de transport este imputernicita legal de autoritatea vamala sa efectueze controlul acestora din proprie initiativa, fara a mai fi neaparat necesar acordul titularului, controlul vamal fiind reglementat ca o masura deosebita, care este luata in cazuri exceptionale, fiind nevoie de aprobarea sefului biroului vamal, numai atunci cand exista indicii temeinice de frauda.

Regimurile vamale sunt de doua feluri: regimuri suspensive si regimuri definitive.

Voi prezenta si declaratia vamala care reprezinta actul de baza pentru realizarea operatiunilor de vamuire a marfurilor care se semneaza si se completeaza de catre titularul operatiunilor si reprezentantul sau pe formulare tipizate, fiind insotite de un desfasurator unde sunt prezentate detaliat bunurile pe care aceasta societate le importa, valoarea transportului pentru aceste bunuri, valoarea TVA si valoarea vamala a marfurilor. Voi prezenta si actele pe care societatea le va depune la autoritatea vamala impreuna cu declaratia vamala de import.

Liberul de vama la import in cazul acestei societati comerciale se acorda de autoritatea vamala, numai dupa ce se fac anumite verificari corespunzatoare.
Tot in continutul celui de-al doilea capitol voi prezenta si tariful vamal aplicabil importurilor realizate de catre S.C. , precum si tot ceea ce cuprinde acesta, indeplinind si numeroase functii.

Conditia de livrare utilizata de catre aceasta societate este FOB, avand loc indeplinirea de catre vanzator a obligatiei de livrare numai in momentul in care marfa trece de balustrada vasului in portul convenit, iar din acel moment toate riscurile si costurile de avariere sau de pierdere a marfii raman in sarcina cumparatorului, modalitatea de plata utilizata de catre aceasta societate este acreditivul documentar.

In finalul celui de-al doilea capitol voi realiza contabilitatea importului de marfuri realizate de catre S.C., care utilizeaza metoda importului de marfuri cu plata la vedere, evaluarea marfurilor facandu-se la iesire prin metoda FIFO.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea si evidenta financiar-contabila a operatiunilor de import la S.C.". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.