Organizarea si functionarea bugetara in Romania

Trimisa la data: 2010-09-20 Materia: Economie Pagini: 90 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Marcel_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Organizarea si functionarea bugetara in Romania
Rolul bugetului de stat este pus in evidenta de modul in care se exercita functiile finantelor publice. "Bugetul nu reprezinta doar un tablou sintetic in care se inscriu si prin care se compara veniturile si cheltuielile publuce" , el avand functii mult mai complexe. Bugetul este considerat un instrument prin care se realizeaza alocarea resurselor si redistribuirea lor si care reprezinta utilitate in procesul reglarii activitatii sociale si economice. In plan financiar, al gestiunii relatiilor si balantei financiare, bugetul de stat revine ca raspundere Guvernului.

In mod real, in sensul unor atributii de specialitate, raspunderea administrarii gestiunii bugetului de stat revine, in numele executivului, Ministerului Finantelor Publice, atat in plan central cat si in plan teritorial, prin structurile institutionale ale acestuia. Din punct de vedere economic, bugetul local exprima relatiile economice sub forma baneasca care apar in procesul repartitiei venitului national, cu prilejul constituirii unor fonduri centralizate in profil teritorial sau la dispozitia autoritatilor centrale, in scopul satisfacerii unor interese colective, interese generate in interes public la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Organizarea si functionarea bugetara in Romania

Cuprins

Capitolul I. Organizarea bugetara in Romania........................3
1.1. Sistemul bugetelor publice....................................3
1.2. Reflectarea prin legislatie a procesului bugetar................................................9
1.3. Structuri institutionale implicate in executia bugetara............................................16

Capitolul II. Implicarea institutiilor financiare in executia bugetara.................................................24
2.1. Executia bugetului de stat prin Ministerul Finantelor Publice...............................................24
2.2. Executia bugetara in profil teritorial la institutiile financiare...................................32

Capitolul III. Executia de casa a bugetelor publice........................39
3.1. Organizarea si functionarea la o trezorerie municipala........................39
3.2. Executia de casa a veniturilor bugetare........................46
3.3. Executia de casa a cheltuielilor bugetare........................56

Concluzii si propuneri..........................................69

Bibliografie.......................................88
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea si functionarea bugetara in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.