Organizarea si functionarea bursei de valori dintr-o anumita zona

Trimisa la data: 2010-11-24
Materia: Economie
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_B
Lucrare de licenta despre Organizarea si functionarea bursei de valori dintr-o anumita zona
In tara noastra obligatiunile au fost foarte rar utilizate de catre agentii economici, datorita instabilitatii mediului economico-financiar. Astfel, in tara noastra pana la acest moment (iun 2002) s-au derulat numai sase oferte publice de obligatiuni pana la acest moment. Este vorba de trei oferte de obligatiuni corporatiste: cea a Combinatului Siderurgic Siderca Calarasi (societate cu capital de stat) desfasurata in 1997 - emisiune ce nu s-a bucurat de prea mult succes si a adus pierderi investitorilor datorita problemelor societatii emitente si doua oferte ale societatii International Leasing (societate privata) desfasurate in mai 2000 si mar 2002.

Emisiunile International Leasing s-au bucurat de succes in randul mediului de afaceri, investitorilor si mass-media, constituind un bun exemplu si pentru alte societati private dinamice pentru a apela la finantarea prin piata de capital. Prima emisiune International Leasing s-a finalizat in noiembrie 2001. Emitentul si-a onorat toate obligatiile de plata, la termenele stabilite si fara intarzieri. Cea de-a doua emisiune va ajunge la scadenta in 2004 . Pe langa cele trei emisiuni corporatiste s-au derulat pana in prezent si trei emisiuni publice de obligatiuni municipale: Predeal, Mangalia si Zalau. Emisiunile Predeal si Mangalia sunt listate la bursa de valori, fiind singurele emisiuni de obligatiuni tranzactionate in tara noastra.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Organizarea si functionarea bursei de valori dintr-o anumita zona

Cuprins

Capitolul I. Piata capitalului....................................3
I.1 Piata financiara.......................................3
I.2 Componentele pietei de financiar...............................6
I.3 Valorile mobiliare........................................9

Capitolul II. Bursa de Valori.....................................22
II.1 Scurt istoric......................................22
II.2 Definitei. Concept. Statut juridic..............................26
II.3 Structura organizatorica a Bursei de Valori........................37
II.4 Strucutura functionala a Bursei de Valori........................42

Capitolul III. Organizarea si functionarea Bursei de Valori Bucuresti.........................................54
III.1 Definirea si statutul juridic..................................54
III.2 Membrii asociatiei Bursei....................................66
III.3 Managamentul bursei.....................................68

Bibliografie...............................................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea si functionarea bursei de valori dintr-o anumita zona". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.