Organizarea si functionarea pietei valutare

Trimisa la data: 2009-08-14
Materia: Finante-Banci
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_H
Lucrare de licenta despre Organizarea si functionarea pietei valutare
Bancile comerciale si bancile de investitii reprezinta operatorii cei mai importanti, intrucat dispun de depozite la institutii financiare straine corespondente. In practica, bancile care intervin in permanenta pe piata sunt putine la numar, toate celelalte institutii agreate de legea bancara intervin ori de cate ori este necesar, prin intermediul operatorilor specializati (agentii de schimb). Piata interbancara este, deci, piata bancilor si institutiilor financiare autorizate prin legea bancara din diferite tari.

Procesul de dematerializare a monedei a condus la cresterea importantei viramentelor bancare in cadrul platilor sau reglementarilor internationale. Mesajele clasice prin telex, cu toate perfectionarile tehnice aduse, din cauza aglomerarii retelelor, parvin adeseori trunchiate. Din acest motiv, in 1973, bancile au creat societatea asociativa de drept belgian-SWIFT (Society for Worldwide International Interbank Telecomunication). Scopul a fost implementarea unei retele mondiale de telecomunicatii pentru mesaje bancare. Limitata. la inceput, doar le transferurile de fonduri, ulterior reteaua SWIFT s-a extins la toata gama de activitati bancare, devenind o retea de telecomunicatii rezervata exclusiv bancilor, caracterizata prin fiabilitate, siguranta si confidentialitate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Organizarea si functionarea pietei valutare

Cuprins

Capitolul I. Organizarea si functionarea pietei valutare................................................3
1.1. Semne banesti utilizate si negociate pe piata internationala..................................3
1.2. Caracteristicile si trasaturile pietei valutare................................15
1.3. Reglementari privind organizarea si functionarea pietei valutare...............................................20
1.4. Operatori pe piata valutara.........................................26

Capitolul II. Tranzactii pe piata valutara.............................34
2.1. Formarea cursului valutar la vedere................................34
2.2. Tranzactii pe piata valutara la vedere..................................................40
2.3. Tranzactii pe piata valutara la termen.............................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea si functionarea pietei valutare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.