Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona

Trimisa la data: 2010-03-30 Materia: Agronomie Pagini: 38 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Tatiana_Gh
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona
Fauna este destul de variata si destul de bogata. Cele mai reprezentative specii de mamifere sunt: ursul brun ( Ursus artcos ), lupul ( Canis lupus ), rasul ( Lenx linx ), jderul ( Martes martes ), vulpea ( Canis vulpes ), mistretul ( Sus scrofa ), cerbul carpatin ( Cerbus elaphus ), capriorul ( Capreola capreola ).Fondul de vanatoare este destul de dezvoltat atat ca intindere cat si ca efective de animale. La inventarul din 2000 in cadrul Ocolului silvic Malini, s-au gasit : 143 exemplare de cerb carpatin (79 femele), 59 de caprior, 62 de mistret, 9 ursi. 4 lupi. 2 rasi, 6 pisici salbatice , 3 jderi, 10 dihori, 20 de vulpi si peste 200 de iepuri.

Vanatul excesiv din ultimul timp a distrus mult fauna. Pentru ocrotirea vanatului s-au instalat hranitori , alimentate iarna cu fan recoltat din pajistile forestiere.Dintre pasari amintim: uliul pasarar, bufnita, cioara, vrabia, sticletul, ciocanitoarea, gaita, precum si pasarile calatoare.Fauna piscicola tot mai rara in ultima vreme ca urmare a braconajului, a exploatarilor forestiere si a poluarii datorate lucrarilor de foraj petrolier, este alcatuita din: pastravul de munte ( Salmo trutta fario ), mreana ( Barbus ), cleanul ( Leuciscus cephalus ), boisteanul ( Phoxinus ), zglavocul, porcusorul, racul - mai izolat, iar la "apele mari" de la inceputul verii urca scobarul ( Chondostroma nasus)
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona

Lucrare de licenta despre Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona
Cuprins

Introducere.....................................................4

Capitolul I. Consideratii asupra cadrului natural...............................................4
Consideratii naturale........................................4
Conditiile socio-economice.....................................21
Potentialul turistic............................................27
Cresterea animalelor..........................................31

Capitolul II. Fundamentarea tehnico-economica a culturilor de camp..............................................32
2.1. Marimea si structura de folosinta a terenului agricol.................................32
2.2. Repartizarea culturilr de camp si sol.........................33
2.3. Stabilirea cantitatilor de ingrasaminte chimice pe culturi.........................................34
2.4. Planul de cultura...............................35
2.5. Fundamentarea fiselor tehnologice pe culturi......................35
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.