Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona

Trimisa la data: 2010-03-30
Materia: Agronomie
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tatiana_Gh
Lucrare de licenta despre Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona
Fauna este destul de variata si destul de bogata. Cele mai reprezentative specii de mamifere sunt: ursul brun ( Ursus artcos ), lupul ( Canis lupus ), rasul ( Lenx linx ), jderul ( Martes martes ), vulpea ( Canis vulpes ), mistretul ( Sus scrofa ), cerbul carpatin ( Cerbus elaphus ), capriorul ( Capreola capreola ).Fondul de vanatoare este destul de dezvoltat atat ca intindere cat si ca efective de animale. La inventarul din 2000 in cadrul Ocolului silvic Malini, s-au gasit : 143 exemplare de cerb carpatin (79 femele), 59 de caprior, 62 de mistret, 9 ursi. 4 lupi. 2 rasi, 6 pisici salbatice , 3 jderi, 10 dihori, 20 de vulpi si peste 200 de iepuri.

Vanatul excesiv din ultimul timp a distrus mult fauna. Pentru ocrotirea vanatului s-au instalat hranitori , alimentate iarna cu fan recoltat din pajistile forestiere.Dintre pasari amintim: uliul pasarar, bufnita, cioara, vrabia, sticletul, ciocanitoarea, gaita, precum si pasarile calatoare.Fauna piscicola tot mai rara in ultima vreme ca urmare a braconajului, a exploatarilor forestiere si a poluarii datorate lucrarilor de foraj petrolier, este alcatuita din: pastravul de munte ( Salmo trutta fario ), mreana ( Barbus ), cleanul ( Leuciscus cephalus ), boisteanul ( Phoxinus ), zglavocul, porcusorul, racul - mai izolat, iar la "apele mari" de la inceputul verii urca scobarul ( Chondostroma nasus)

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona

Lucrare de licenta despre Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona
Cuprins

Introducere.....................................................4

Capitolul I. Consideratii asupra cadrului natural...............................................4
Consideratii naturale........................................4
Conditiile socio-economice.....................................21
Potentialul turistic............................................27
Cresterea animalelor..........................................31

Capitolul II. Fundamentarea tehnico-economica a culturilor de camp..............................................32
2.1. Marimea si structura de folosinta a terenului agricol.................................32
2.2. Repartizarea culturilr de camp si sol.........................33
2.3. Stabilirea cantitatilor de ingrasaminte chimice pe culturi.........................................34
2.4. Planul de cultura...............................35
2.5. Fundamentarea fiselor tehnologice pe culturi......................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea unei ferme familiale intr-o microzona". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.