Organizarea,functionarea si rolul unei burse de valori

Trimisa la data: 2009-02-23
Materia: Economie
Pagini: 119
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_L
Lucrare de licenta despre Organizarea,functionarea si rolul unei burse de valori
Ordinele de bursa sunt exprimate in termeni universal valabili: la curs limitat, la cel mai bun curs si la curs limitat cu mentiunea stop.
Cea mai mare parte a actiunilor fac obiectul unei singure cotatii pe zi. In ceea ce priveste cele mai active actiuni, ele sunt cotate continuu si sunt negociate in loturi de 50 sau multiplii de 50. Pe piata oficiala, cotatia este asigurata de agentii de schimb, care sunt agreati de autoritatile diferitelor landuri, in vreme ce pe piata secundara cotatia este asigurata de curtieri independenti mandatati si controlati de autoritatile bursiere locale. In ceea ce priveste cotatia in afara cotei, ea se face de curtieri independenti de bursa, sau prin telefon intre institutiile financiare.

Exista, de asemenea, sisteme diferite de transmitere a ordinelor de vanzare-cumparare si de stabilire a cursurilor bursiere. Astfel, la 28 noiembrie 1997, Bursa din Frankfurt a inaugurat sistemul de operare integral electronic XETRA, care a inlocuit sistemul IBIS. Scopul acestei modificari de sistem este sporirea competitivitatii pietei financiare germane fata de concurentii sai europeni. Noul sistem electronic, al carui cost este de 150 milioane DEM (88 mil USD), are ca scop asigurarea unei bune desfasurari a sedintelor de tranzactionare, fara intreruperi, cum se intampla cu sitemul IBIS.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Organizarea,functionarea si rolul unei burse de valori

Lucrare de licenta despre Organizarea,functionarea si rolul unei burse de valori
Cuprins

Capitolul I. Studiu comparativ privind bursele de valori din diferite tari europene........................................4
A. Evolutia principalelor Burse de Valori din Europa.............5
1.1. Bursele din Regatul Unit al Marii Britanii.................5
1.2. Bursele din Franta...................................15
1.3. Bursele din Germania..................................27
B. Evolutia burselor de vaolri din tarile central si est europene..............................34
1.4. Ungaria.........................................34
1.5. Polonia.............................41
1.6. Cehia...........................47
1.7. Slovacia si Slovenia..................................50

Capitolul II. BET - primul indice oficial al Bursei de Valori Bucuresti..................................68

Capitolul III. Sistemul de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti......................................85
3.1. Cota Bursei de Valori Bucuresti.......................85
3.2. Avantajele oferite societatilor comerciale de cotarea la Bursa..............................86
3.3. Functioanarea Bursei de Valori Bucuresti....................88
3.4. Mecanismul de tranzactionare al actiunilor la B.V.B...........89
3.5. Fluxul de documente si operatiuni utilizate de Societatea de Valori Mobiliare....................................97
3.6. Prezentarea generala a Sistemului de Compensare, Decontare, Registru si Depozitare....................................103
3.7. Managementul riscului...............................107
3.8. Fondul de Garantare.............................108
3.9. Registrul Bursei de Valori Bucuresti.......................109
3.10. Comisioane.........................................111

Incheiere....................................112

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Organizarea,functionarea si rolul unei burse de valori". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.