PARTICULARITATILE NEGOCIERII IN VANZARILE DIFERITELOR PRODUSE

Trimisa la data: 2022-07-13
Materia: Comunicare
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marus
CUPRINS

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. NOTIUNI CONCEPTUALE PRIVIND NEGOCIEREA 4
1.1. Aspecte definitorii ale conceptului de negociere si principalele caracteristici ale acestui concept 4
1.2. Importanta, tipologia si formele negocierilor 10
1.3 Instrumentele negocierii. Strategii, tactici si tehnici 13
1.3.1 Stiluri de negociere 15
1.3.2 Tactici de negociere 20
CAPITOLUL II. STUDIU DE CAZ 33
2.1. Prezentarea entitatii 33
2.2. Negocierea unui contract pentru importul de cafea incheiat intre compania "---- SRL" din com. --- si "---- " din ---- 37
CONCLUZII 50
BIBLIOGRAFIE 52
ANEXE 54

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre PARTICULARITATILE NEGOCIERII IN VANZARILE DIFERITELOR PRODUSE

In primul capitol, este prezentat conceptul de negociere, o forma de comunicare in relatiile umane, care include conceptul de negociere si principalele sale caracteristici, tipurile si formele de negociere si, in final, importanta negocierii.

In capitolul 2 este relatat un studiu de caz, reflectand aplicarea practica a tuturor conceptelor referitoare la negociere prezentate in capitolul precedent. Studiul a inclus negocierea unui contract de import de cafea intre compania --------- si compania americana ----------. Mai exact, sunt analizate aspecte specifice ale negocierii: cum se pregatesc echipele pentru negociere, cum discuta, ce tehnici si tactici folosesc in negociere si ce concesii fac.

---------------------------------------------------------------------------------

CAPITOLUL I. NOTIUNI CONCEPTUALE PRIVIND NEGOCIEREA

1.1. Aspecte definitorii ale conceptului de negociere si principalele caracteristici ale acestui concept
Lumea in care traim, lumea noastra reala, este o masa de negocieri in care fiecare dintre noi, ne place sau nu, suntem un participant la ea. Suntem in conflict zilnic cu cei din jurul nostru (agenti de vanzari, concurenti, sefii nostri, familia etc.) si modul in care gestionam problemele care apar va duce la alinierea propriilor interese, dar la in acelasi timp partenerul nostru 1.

Termenul de negociere isi are originea in Roma antica in secolul al VI-lea i.Hr., cand plebei instariti, cetateni liberi ai imperiului, dar nu nobili, nu stiau sa-si castige existenta muncind, activitate rezervata sclavilor. , cu toate acestea, nu puteau trai in fericire ca nobilimea. Deci trebuie sa faca afaceri private sau sa indeplineasca vreo functie publica, ceea ce nu este foarte comun, dar nu foarte diferit de asta..2 Ei insisi desemneaza activitatile in care se angajeaza negand un termen care ii sfinteste pe partizani, o negare care ii apropie totusi de ei, numindu-l negotium (nec-otium). Negotium este o activitate care nu numai ca aduce o anumita satisfactie practicianului, asigurand achizitia de bunuri, ci chiar si placere, intrucat bunurile dobandite sunt obtinute printr-o activitate care nu presupune un efort deosebit: doar comunicare verbala, uneori in scris, cu colegii.3

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "PARTICULARITATILE NEGOCIERII IN VANZARILE DIFERITELOR PRODUSE". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.