PREVALENTA ATINGERI DE ORGAN TINTA LA PACIENTI HIPERTENSIVI

Trimisa la data: 2022-05-24
Materia: Medicina
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
CUPRINS
Abrevieri
Argument
Introducere
1. Aspecte generale despre hipertensiunea
1.1. Definitia hipertensiunii alteriale
1.2. Clasificarea hipertensiunii alteriale
1.2.1. Hipertensiunea arteriala esentiala
1.2.2. Hipertensiuni arteriale simptomatice
1.3. Etiopatologia
1.3.1. Ereditatea
1.3.2. Factori ai sistemului nervos
1.3.3. Aportul crescut de sare
1.3.4. Supraalimentatia
1.3.5. Factori medicamentosi
1.3.6. Factori endocrini
1.3.7. Factori infectiosi
1.3.8. HTA de sarcina
1.4. Simptopatologia
1.5. Investigatii
1.5.1.Probe clinice
1.5.2. Alte metode grafice
1.6. Diagnostic
1.6.1. Diagnostic pozitiv
1.6.2. Diagnostic diferential
1.7. Evolutie si complicatii
1.7.1. Evolutia si complicatiile HTA la pacienti cu diabet zaharat
1.7.2. Evolutia si complicatiile HTA la pacientii cu ateroscleroza
1.7.3. Evolutia si complicatiile HTA la pacientii cu afectiuni renale
1.7.4. Semnele afectarii organelor tints la pacientii cu HTA
1.8. Tratament
1.8.2. Tratamentul igienico - dietetic
1.8.3.Tratamentul medicamentos
1.8.4.Tratamentul urgentelor
1.9. Discutii
2. Studiu de caz
3.Concluzii
4. Bibliografie

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre PREVALENTA ATINGERI DE ORGAN TINTA LA PACIENTI HIPERTENSIVI

ARGUMENT

Scopul lucrarii mele este acela de a sublinia ingrijirile acordate bolnavului indiferent de boala acestuia.
Din planul de ingrijirepe care l-am relatat in lucrare cat si din experienta dobandita in practica din spital, am incercat sa evidentiez faptul ca hipertensiunea arteriala isi are radacini in nevoile fundamentale ale individului invatand faptul ca orice fiinta umana, bolnava sau sanatoasa este motivata de dorinta de a trai.
Asistenta, este cea care trebuie sa intre in pielea bolnavului, sa reprezinte dorinta acestuia de a trai pentru cel ce si-a pierdut speranta, sa devina glasul pentru cel care nu poate vorbi.
Trebuie sa fie sursa de hrana spirituala pentru cel care nu are posibilitatea sa se documenteze.
In lucrare, pun accentul pe functia indeplinita de asistenta, aceea de a-l ajuta pe omul bolnav sa-si recastige sanatatea pierduta, sa o pastreze sa-i redea acestuia increderea in propriile-i forte fizice si verbale.
Scopul invatarii acestei meserii este de a inarma viitoarele asistente cu elemente de baza ale viitoarei lor profesiunii.

INTRODUCERE

Hipertensiunea arteriala (HTA) este o patologie frecventa la pacientii cu diabet zaharat (DZ) tip 2, prevalenta acesteia depinzand de tipul si durata diabetului, varsta, sex, etnie, IMC, istoricul controlului glicemic si prezenta bolii renale. Mai mult, HTA este un factor de risc important pentru boala cardiovasculara de origine aterosclerotica (BVCAS), insuficienta cardiaca si complicatiile microvasculare ale diabetului. Monitorizarea ambulatorie a TA pe durata a 24 de ore este o metoda utilizata la pacientii cu DZ tip 2 pentru diagnosticul HTA si evaluarea statusului cardiovascular. Folosirea acestei metode este indicata de catre Federatia Interntionala de Diabet (IDF), in special in cazul persoanelor suspecte de HTA ''de halat alb''. Alt factor care justifica folosirea acestei metode este variabilitatea TA. De asemenea, acest tip de monitorizare ne pune la dispozitie o multime de date cu valoare prognostica pentru evenimentele cardiovasculare. Unul din factorii care au determinat alegerea temei acestei lucrari este urgenta globala pe care DZ tip 2 o impune.
In fiecare an, tot mai multe persoane traiesc cu aceasta boala. Aceasta reprezinta principala cauza de morbiditate si mortalitate a pacientilor cu DZ si contribuie cel mai mult, la costurile diabetului. Exista dovezi ca morbiditatea si mortalitatea cauzate de BCVAS au scazut incepand cu anul 1990 la persoanele cu diabet, fapt datorat imbunatatirilor aduse controlului TA.
Scopul lucrarii de fata este de a explora o serie de parametrii obtinuti prin monitorizarea ambulatorie a TA pe durata a 24 de ore la pacientii si corelarea acestora cu prezenta BCVAS.
Realizarea acestei lucrari a fost posibila cu ajutorul coordonatorului meu stiintific Asist. Univ. Dr. Varga Andreea careia ii multumesc pentru sprijinul acordat.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "PREVALENTA ATINGERI DE ORGAN TINTA LA PACIENTI HIPERTENSIVI". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.