Parodontitele marginale cronice

Trimisa la data: 2010-05-28
Materia: Medicina
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_A
Lucrare de licenta despre Parodontitele marginale cronice
Aplicarea pansamentelor parodontale, se face dupa o uscare riguroasa a plagii, cu spatula bucala, presandu-se ce degetele, pentru a patrunde in spatiile interdentare, mulandu-se pe gingie si acoperind partial coroanele dentare, vestibular si oral. Dupa ce pasta face priza(2-3 minute), excesul se inlatura cu grija, netezindu-se suprafata cu discuri de hartie.In cazurile cand retentia pe camp este deficitara, dataorita lipsurilor dentare, se poate aplica cu buna rezultate metoda ligaturilor interdentare din sarma sau ata chirurgicala.

Dintii izolati se protejeaza printr-o ligatura peste pansament cu o banda subtire de tifon.Cimenturile au dezavantajul ca nu permit o urmarire permanenta a evolutiei plagii si deci, nu se poate interveni in caz de grnulatie patologica prin mici chiuretaje sau cicatrizari chimice limitate; deasemenea, dupa aplicarea cimenturilor, se pot produce edeme posoperatorii, care provoaca dureri vii si chiar supuratii evolutive.Dupa interventia chirurgical parodontala, evolutia este de regula buna, iar vindecarea in sensul epitelizarii plagii gingivale survine supa o saptamana.Vindecarea usoara se realizeaza in cateva luni.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Parodontitele marginale cronice

Lucrare de licentad despre Parodontitele marginale cronice
Cuprins

Introducere.................................................3

Capitolul I. Etiologia bolii parodontale............................4
Rolul factorilor locali in producerea imbolnavirilor parodontale..........................................5
Influenta unor factori generali asupra susceptibiitatii de imbolnavire a parodontiului marginal..............................17

Capitolul II. Aplicarea unui program de profilaxie parodontala, la pacientul parodontopat............................................21

Capitolul III. Principii de tratament chirurgical al pacientului parodontopat................................................41
Chiuretajul...............................................41
Gingivectomia...............................................43
Operatia cu lambou...........................................45
Manopere efectuate dupa interventia chirurgicala propriu-zisa.................................................47
Cauzele contaminarii plagilor operatorii.........................52
Instuirea pacientului operat......................................54
Evolutia postoperatorie.............................................55
Terapia de mentinere...........................................56

Capitolul IV. Contributie personala................................65

Concluzii.........................................68

Bibliografie............................................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Parodontitele marginale cronice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.