Partajul bunurilor

Trimisa la data: 2011-02-08
Materia: Drept
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: epure_monica@yahoo.com
Lucrare de licenta despre Partajul bunurilor
Dreptul de proprietate comuna in devalmasie al sotilor inceteaza , de regula ; odata cu desfacerea casatoriei prin divort.Intr-adevar ,potrivit dispozitiilor cuprinse in art.36 alin(1) C.fam.:"La desfacerea casatoriei , bunurile comune se impart intre soti , potrivit invoielii acestora .Daca sotii nu se invoiesc asupra impartirii bunurilor comune , va hotari instanta judecatoreasca."

Impartirea bunurilor comune la desfacerea casatoriei poate avea loc , asadar , fie prin invoiala sotilor , fie pe cale judecatoreasca daca sotii nu se invoiesc asupra impartirii bunurilor.Impartirea bunurilor comune prin buna invoiala este principala cale de impartire a bunurilor comune intre soti.Ea reprezinta o serie de avantaje si este cea mai recomandabila cale de impartire a bunurilor comune.

Intr-adevar , impartirea bunurilor prin buna invoiala nu implica cheltuieli si permite sotilor sa-si imparta bunurile potrivit preferintelor si nevoilor fiecaruia dintre ei , asigurandu-se in acest fel folosirea in cotinuare a bunurilor , potrivit cu destinatia lor economica concreta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Partajul bunurilor

Lucrare de licenta despre Partajul bunurilor
Cuprins

Notiunea si caracterele casatoriei...................4

1. Consideratii generale cu privire la modurile de impartire a bunurilor comune la desfacerea casatoriei............6
1.1. Natura juridica a comunitatii de bunuri.................7
1.2. Proprietatea comuna in devalmasie si proprietatea comuna pe cote-parti..............7
1.3. Legea privind procedura impartirii bunurilor comune..............12

2. Masa bunurilor comune supusa impartirii.Sume excluse..............16
2.1. Bunuri dobandite in timpul casatoriei a caror natura juridica este controversata...........21
2.2.Impartirea bunurilor comune in timpul casatoriei. Impartirea bunurilor comune la cererea sotilor.Comunitatea de bunuri a sotilor constituie principalul efect al casatoriei, a carei existenta este determinata tocmai de existenta casatoriei.Cu toate acestea, avandu-se in vedere interesele sotilor, raporturile acestora cu tertele persoane, precum si nevoile circuitului civil, Codul familiei in mod exceptional admite impartirea bunurilor comune si in timpul casatoriei...........26
2.3. Impartirea bunurilor comune la cererea creditorilor personali ai sotilor...................28
2.4. Impartirea in cazul confiscarii unor bunuri comune determinate ori a unei cote-parti din dreptul de proprietate comuna a sotilor.........29

3. Impartirea bunurilor comune prin invoiala sotilor..................30

4. Impartirea bunurilor comune prin hotarare judecatoreasca...........31
4.1.Cererea de chemare in judecata.............37
4.2.Partile in procesul de partaj..............46
4.3.Participarea tertilor in procesul de partaj............47
4.4.Competenta instantelor judecatoresti...................49
4.5.Probele in procesul de divort..........................50
4.6.Incheierea de admitere in principiu. Continut..........51
4.7. Modalitati de partaj.....................57
4.7.1. Partajul in natura.....................57
4.7.2.Atribuirea bunului unui singur copartas..............63
4.7.3.Vanzarea bunului...............66
4.8. Efectele hotararii judecatoresti de impartire a bunurilor comune............69

5.Concluzii................70

6. Bibliografie............70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Partajul bunurilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.