Particularitati ale asezarii si perceperii impozitelor directe in cadrul unei societati comerciale

Trimisa la data: 2010-02-17
Materia: Economie
Pagini: 138
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bogdan_Ro
Lucrare de licenta despre Particularitati ale asezarii si perceperii impozitelor directe in cadrul unei societati comerciale
Impozitul pe venitul global era un impozit personal si progresiv. La acest impozit erau supuse nu numai veniturile din tara ale contribuabililor dar si cele pe care le posedau in strainatate daca acestia domiciliau mai mult de sase luni in tara.

Venitul global al unei persoane cap de familie era alcatuit din veniturile sale personale cat si cele ale sotiei si ale copiilor minori ale caror venituri le aveau la dispozitia lor. Contribuabilii aveau obligatia de a face declaratii in luna ianuarie a fiecarui an pentru toate veniturile incasate in anul precedent. Venitul global se forma scazandu-se impozitele elementare si dobanzile platite la datoriile chirografare si ipotecare. Cotele erau cuprinse intre 1% si 30%.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitati ale asezarii si perceperii impozitelor directe in cadrul unei societati comerciale

Cuprins

Capitolul I Rolul si evolutia impozitelor directe.........4
1.1. Caracterizare generala.........4
1.2. Analiza structurii impozitelor directe............14
1.3. Rolul de parghie financiara a impozitelor directe........33
1.4. Incidenta impozitelor directe in procesul de decizie a agentilor economici............44

Capitolul II Asezarea si perceperea impozitului pe profit.......48
2.1. Evolutia impozitelor pe profit............48
2.2. Teorii moderne ale repercursiunii impozitului pe profit.........51
2.3. Platitorii impozitului pe profit..........60
2.4. Masa profitului impozabil..........63
2.5. Plata impozitului pe profit, obligatii, drepturi si sanctiunile platitorilor.........70
2.6. Studiul de caz privind determinarea impozitului pe profit la S.C. Santierul Naval Constanta S.A...........74

Capitolul III Impozitul pe veniturile din salarii...........91
3.1. Evolutia impozitului pe veniturile din salarii.........91
3.2. Determinarea impozitului pe veniturile din salarii......92
3.3. Calculul impozitului...........94
3.4. Obligatiile, drepturile si sanctiunile platitorilor.........99
3.5. Studiu de caz privind determinarea impozitului pe venitul din salarii la S.C. Santierul Naval Constanta S.A...........102

Capitolul IV Asezarea si perceperea impozitelor si taxelor locale...........105
4.1. Impozitul pe cladiri..........105
4.2. Impozitul pe terenuri.........115
4.3. Taxa asupra mijloacelor de transport..........119
4.4. Taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat in alte scopuri decat pentru agricultura sau silvicultura............124

Concluzii.........129

Bibliografie...........136

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitati ale asezarii si perceperii impozitelor directe in cadrul unei societati comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.