Particularitati ale asigurarii de bunuri la o societate de profil

Trimisa la data: 2010-08-14
Materia: Economie
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_L
Lucrare de licenta despre Particularitati ale asigurarii de bunuri la o societate de profil
Prima asigurare obligatorie este cunoscuta din legislatia Greciei Antice unde a existat o lege introdusa de Solon, prin care toate societatile politice si mestesugaresti erau obligate sa constituie un fond comun, alimentat prin cotizatii lunare, destinat repararii prejudiciilor suferite de membrii grupului.

Alta prevedere obligatorie era cea din Talmudul babilonian , potrivit careia proprietarii de corabii trebuiau sa se inteleaga intre ei pentru ca in cazul in care o corabie naufragia din cauze independente de proprietar, aceasta trebuia inlocuita cu o alta corabie. La greci existau asa numitele hetaire, bazate pe principiul repararii daunelor si a acordarii de ajutoare banesti prin contributii ale asociatilor. La romani asemenea organizatii purtau denumirea de asociatii militare, funerare, etc

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitati ale asigurarii de bunuri la o societate de profil

Lucrare de licenta despre Particularitati ale asigurarii de bunuri la o societate de profil
Cuprins

1.Aspecte generale privind asigurarile..............3
1.1.Aparitia si dezvoltarea asigurarilor pe plan mondial...............3
1.2.Piata asigurarilor in Romania...................6
1.3.Convergenta pietei romanesti a asigurarilor spre piata unica europeana a asigurarilor................8

2.Locul si rolul societatii unita pe piata asigurarilor romanesti......10
2.1.Prezentarea societatii UNITA SA..............10
2.1.1.Repere istorice...................11
2.1.2.Actionariat.......................11
2.1.3.Capital social....................12
2.1.4.Reteaua de distributie............13
2.1.5.Reasigurare.......................14
2.1.6.Domeniul de activitate............14
2.1.7.Rezultatele anului 2001...........14
2.2.Strategii de piata..................14

3.Contracte de asigurari de bunuri practicate de societatea unita SA.....................15

4.Studiu de caz. Aplicatie privind asigurarea de marfuri(bunuri mobile - alta destinatie)pentru cazul de furt prin efractie si talharie la societatea unita SA..............75

5.Consideratii finale................80

Bibliografie.................90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitati ale asigurarii de bunuri la o societate de profil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.