Particularitati ale comunicarii in familie copiilor cu dizabilitati

Trimisa la data: 2010-06-18 Materia: Sociologie Pagini: 81 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: ciochinadaniela
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Particularitati ale comunicarii in familie copiilor cu dizabilitati
Traim intr-un univers al comunicarii. Toate corpurile vii comunica intre ele, iar in societate, comunicarea reprezinta paradigma tuturor activitatilor umane; tot ceea ce este subscris fiintei om, are conotatii comunicative si comunicationale.

Formarea individului ca om nu se poate realiza decat in interactiunea sa permanenta cu ceilalti. Aceasta interactiune este facilitata de instinctul gregar al omului, fapt care se traduce intr-o cautare continua a companiei semenilor. Una dintre cele mai vechi si mai durabile forme in timp de asociere umanaa, este reprezentata de familie. Este una dintre structurile fundamentale ale societatii deoarece doar prin intermediul sau se poate infaptui o socializare corecta si completa a copiilor.

Complexitatea acestei forme de comunitate umana – determinata de multitudinea si varietatea de relatii care se stabilesc intre cei care o compun precum si intre familie, ca entitate distincta si societate, la care se adauga evolutia in timp a trasaturilor sale caracteristice – face dificila incercarea de a defini familia intr-o forma atotcuprinzatoare.

Societatea contemporana a generat o restructurare a rolurilor in cadrul familiei, in sensul ca se tinde spre o egalitate a sarcinilor celor doi parteneri. Acest fapt poate duce, uneori, la accentuarea divergentelor si conflictelor in cadrul cuplului. Se poate ajunge astfel la instabilitate, inducandu-se fenomene de tipul divortialitatii.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Particularitati ale comunicarii in familie copiilor cu dizabilitati

Lucrare de licenta despre Particularitati ale comunicarii in familie copiilor cu dizabilitati
Cuprins

Argument..................................3

Capitolul I Comunicarea in grupul familial
1.1. Rolul comunicarii in grupul familial.............................5
1.2. Abordarea notiunii de familie din perspectiva sociologica si juridica.................................11

Capitolul II Locul copilului in familie
2.1.Functiile familiei in formarea personalitatii copilului.........19
2.2.Stiluri parentale......................26

Capitolul III Probleme specifice familiilor copiilor cu dizabilitati
3.1. Abordarea handicapului din perspectiva psiho-sociala.............38
3.2. Interventia specializata in medierea problemelor de comunicare specifice familiilor copiilor cu handicap......................43

Capitolul IV
Cercetare privind particularitatile comunicarii in familiile copiilor cu dizabilitati ..........................54

Concluzii........................70

Bibliografie.....................75

Anexa............................78
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitati ale comunicarii in familie copiilor cu dizabilitati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.