Particularitati ale elaborarii si analizei bilantului contabil la o societate comerciala

Trimisa la data: 2010-02-22
Materia: Administratie Publica
Pagini: 140
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_T
Lucare de licenta despre Particularitati ale elaborarii si analizei bilantului contabil la o societate comerciala
Structurile calitative folosite in cadrul bilantului pentru modelarea situatiei patrimoniale sunt cele de activ si pasiv. Ele se explica si definesc simultan prin prisma juridicului, economicului si financiarului. Din punct de vedere juridic, activul, prin compozitia lui, grupeaza elementele in bunuri reale si creante, iar pasivul in capital propriu si datorii.In optica economica prin subdiviziunile de activ si pasiv, trebuie sa se faca distinctie intre structurile privind activitatea de investitie si de exploatare Activul se imparte in active de investitii si active de exploatare iar pasivul in capital si datorii (financiare si de exploatare).

Aprecierea financiara grupeaza activele in raport de lichiditate, iar pasivele in functie de exigibilitatea lor. in structura activelor se disting active durabile, stocuri, active realizabile si active disponibile iar in cea a pasivului se delimiteaza capitaluri permanente si datorii pe termen scurt. in cadrul activului sunt delimitate utilizari permanente sau durabile de resurse sub forma de bunuri investite, utilizari temporare sau curente sub forma de stocuri, creante, valori mobiliare de plasament si disponibilitati si utilizare pierderi generate de o activitate nerentabila privind consumarea resurselor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitati ale elaborarii si analizei bilantului contabil la o societate comerciala

Cuprins


Capitolul I Modele de bilant si prezentarea structurii bilantiere.....4
1. Bilantul contabil - model economic............4
2. Functiile bilantului contabil.........8
3. Modele de bilant...........11
4. Prezentarea structurii bilantiere............11

Capitolul II Lucrarile de inchidere a exercitiului financiar......13
1. Aspecte generale privind lucrarile de inchidere a exercitiului financiar.........13
2. Stabilirea balantei conturilor inainte de inventariere.......49
3. Inventarierea generala a patrimoniului..........50
4. Contabilitatea operatiunilor de regularizare.............53
5. Stabilirea balantei conturilor dupa regularizare.........57
6. Determinarea rezultatului fiscal........57
7. Impozitarea profitului.............59
8. Repartizarea rezultatului exercitiului........61

Capitolul III Analiza situatiei financiare si a rezultatelor
La socom - munca colectiva Campulung..........76
1. Prezentarea societatii comerciale munca colectiva Campulung supusa analizei...........75

Capitolul IV Concluzii........76

Anexe: - bilant contabil incheiat la 31.12.1998.........113

Bibliografie...........141

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitati ale elaborarii si analizei bilantului contabil la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.