Particularitati ale valabilitatii unui act juridic civil

Trimisa la data: 2010-06-28
Materia: Drept
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_T
Lucrare de licenta despre Particularitati ale valabilitatii unui act juridic civil
Actuala reglementare, in art.954 din Codul civil, dispune ca elementul obiectiv trebuie sa fie "considerabil si prezent", in timp ce Proiectul Codului civil, in art.935, alin.(1), vorbeste despre "amenintarea unui rau considerabil si actual, sau cel putin iminent".Asa cum sustine Constantin Palade amenintarea poate privi un rau de natura patrimoniala (de exemplu, amenintarea cu incendierea unei case). Desigur amenintarea poate privi un rau de natura fizica (cum ar fi cauzarea unor suferinte fizice persoanei prin loviri sau alte violente) sau un rau de natura morala (compromiterea reputatiei persoanei prin dezvaluirea unor fapte adevarate sau mincinoase).

Violenta atrage nulitatea nu numai cand ea e indreptata impotriva persoanei cocontracatante, ci si atunci cand ea se exercita, asa cum prevede art.957 din Codul civil "asupra sotului sau a sotiei, asupra descendentilor si ascendentilor", deci, daca raul priveste persoana sau bunurile acestora. Daca actuala reglementare face o enumerare limitativa a persoanelor asupra carora se mai poate exercita violenta in afara autorului actului, Proiectul Codului civil, prin folosirea sintagmei: "e indreptata impotriva unei alte persoane, precum[...]" rezolva probleme controversata atribuind enumerarii un caracter enuntiativ.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitati ale valabilitatii unui act juridic civil

Lucrare de licenta despre Particularitati ale valabilitatii unui act juridic civil
Cuprins

Introducere.........................4

Capitolul I Teoria generala a actului juridic civil..............5

Capitolul II Conditiile de validitate ale actului juridic civil.........13

Capitolul III Studiu de caz: Conditiile de validitate ale contractului de vanzare-cumparare............60

Concluzii.....................74

Bibliografie..................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitati ale valabilitatii unui act juridic civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.