Particularitati ce deroga raspunderea penala sau consecintele actiunii in cadrul amnistiei

Trimisa la data: 2010-04-20
Materia: Drept
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_O
Lucrare de licenta despre Particularitati ce deroga raspunderea penala sau consecintele actiunii in cadrul amnistiei
Raportul penal este adus in fata organelor de justitie, care decid asupra existentei sau inexistentei sale.Dupa cercetarea si rezolvarea raportului substanTial de conflict, in cazul aplicarii unei pedepse, hotararea de condamnare trebuie dusa la indeplinire prin executare. Se disting asadar, din acest unghi de vedere, doua etape in realizarea justitiei penale:aplicarea sancTiunii penale si executarea acesteia.

Aceasta reprezinta evoluTia obisnuita a raportului penal.Pot interveni insa anumite situatii, stari sau imprejurari posterioare savarsirii infractiunii sau aplicarii pedepsei care, in interesul societatii, determina inutilitatea sau inoportunitatea tragerii la raspundere penala, a executarii pedepsei ori a menTinerii unor consecinTe ale condamnarii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitati ce deroga raspunderea penala sau consecintele actiunii in cadrul amnistiei

Lucrare de licenta despre Particularitati ce deroga raspunderea penala sau consecintele actiunii in cadrul amnistiei
Cuprins

A. Perspectiva generala asupra institutiilor amnistiei si gratierii..............2

Capitolul I Consideratii introductive..............2
Cauzele care inlatura raspunderea penala sau consecintele actiunii..............2

Capitolul II Amnistia si gratierea din punct de vedere social-politic...............10

Capitolul III Aministia si gratierea din punct de vedere istoric.................17

B. Aspecte specifice privind amnistia.............24

Capitolul I Notiune, natura juridica, clasificare............24

Capitolul II Obiectul amnistiei..................31

Capitolul III Efectele amnistiei...............39

Capitolul IV Limite prevazute expres de lege............46

Concluzii............53

Bibliografie..........54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitati ce deroga raspunderea penala sau consecintele actiunii in cadrul amnistiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.