Particularitati legate de transformarea sistemului economic romanesc dupa 1990

Trimisa la data: 2010-02-09
Materia: Economie
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_Br
Lucrare de licenta despre Particularitati legate de transformarea sistemului economic romanesc dupa 1990
Motivul originar al infiintarii primelor banci centrale a fost de a asigura finantarea cheltuielilor publice. In perioada de inceput s-au manifestat si costurile indirecte ale acestei resurse, si cu timpul, s-a impus necesitatea asigurarii unei finantari care sa nu afecteze puterea de cumparare viitoare a monedei nationale.

Ca urmare, in majoritatea tarilor, dreptul statului de a apela la banca centrala pentru credite este limitat prin lege. In SUA, de exemplu, Sistemul Rezervei Federale nu are voie sa acorde Trezoreriei credite in mod direct, titlurile datoriei publice care apar in activul SRF fiind cumparate pe piata secundara.In majoritatea statelor banca centrala deschide Trezoreriei o linie de credit pentru a-i asigura acesteia suficienta flexibilitate in gestiunea bugetara curenta. Finantarea acesteia pe termen scurt este, de regula, deschisa automat, exceptie, facand Germania. In aceasta tara creditele sunt acordate sectorului public la discretia acestuia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitati legate de transformarea sistemului economic romanesc dupa 1990

Cuprins

Capitolul I. Importanta sistemului sistemul bancar romanesc in perioada de tranzitie..........3
1.1 Functiile si rolul bancilor in perioada de tranzitie......3
1.2 Banca centrala si functiile ei..........5
1.3 Restructurarea sistemului bancar romanesc.........10

Capitolul II. Reforma sistemului bancar in Romania dupa anul 1990.....19
2.1 Evolutia sistemului bancar romanesc.............19
2.2 Structura actuala a sistemului bancar din Romania ........22
2.3 Cadrul reglementar in care bancile isi desfasoara activitatea......33
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitati legate de transformarea sistemului economic romanesc dupa 1990". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.