Particularitatile aderarii la Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2009-06-06
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_F
Lucrare de licenta despre Particularitatle aderarii la Uniunea Europeana
Procesul complex al negocierilor si pregatirea dificila pentru aderare dau nastere unei nesigurante a tarilor candidate in ceea ce priveste progresul extinderii. De ceea este imperios necesar ca Uniunea Europeana sa proiecteze un angajament ferm al extinderii. Uniunea a decis sa nu fixeze termene rigide pentru ca finalizarea negocierilor sa coincida cu indeplinirea criteriilor de aderare, intrucat aceasta depinde de circumstantele politicii sociale si economice ale fiecarei tari candidate.
Un proiect al extinderii de asemenea dimensiuni necesita o strategie de comunicare apta sa mentina informati cetatenii Uniunii Europene si ai statelor candidate.

De natura sa asigure participarea acestora la procesul de extindere, in virtutea legitimitatii conferite de valorile democratice. Se apreciaza ca largirea UE va aduce beneficii de securitate sporita, stabilitate si prosperitate nu numai pentru UE, ci si pentru comunitatea internationala, inclusiv partenerii comerciali de baza ai UE. Acest proces va mari dimensiunile pietei unice, va stimula dezvoltarea si va crea noi oportunitati de investitii si comert si va plasa UE intr-o pozitie mai buna de a contribui la eforturile internationale de a stopa migratia, poluarea mediului, traficul ilegal si crima organizata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitatile aderarii la Uniunea Europeana

Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive..............................3
Sectiunea I Scurt istoric al Uniunii Europene.........................3
Sectiunea a II-a Delimitari conceptuale..........................10
Sectiunea a III-a Premise privind extinderea Uniunii Europene.........................................13

Capitolul II. Aspecte generale privind procesul de aderare la Uniunea Europeana............................................19
Sectiunea I Negocierile de aderare...........................20
Sectiunea a II- a Cartea Alba a aderarii..............................25

Capitolul III. Particularitati ale procesului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana............................33
Sectiunea I Preliminariile aderarii.................................33
Sectiunea a III-a - Programul National de Aderare a Romaniei
La Uniunea Europeana si evaluarea modului de transpunere a acestuia de catre Comisia Europeana......................................46
Sectiunea a IV-a Stadiul negocierilor................................52
Sectiunea a V-a Aspecte privind armonizarea legislatiei romanesti cu acquis-ul comunitar......................................63

Capitolul IV. Consideratii finale..................................87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitatile aderarii la Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.