Particularitatile adoptiilor nationale si internationale

Trimisa la data: 2010-05-07
Materia: Drept
Pagini: 119
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnaMaria_B
Lucrare de licenta despre Particularitatile adoptiilor nationale si internationale
Adoptia nationala si adoptia internationala, pe de o parte, sunt doua notiuni "pereche", ceea ce inseamna ca orice definitie va fi relativa, sensul adoptiei internationale fiind stabilit in raport cu semnificatia conferita adoptiei nationale si reciproc, iar pe de alta parte, nu exista nici o definitie legala explicita a unuia dintre acesti termeni, care sa permita definirea cu certitudine a celuilalt.Dimpotriva, s-ar parea ca atributul adoptiei de a fi internationala poate primi semnificatii diferite.

In general, se considera ca adoptia este internationala ori de cate ori operatiunea juridica prin care se realizeaza presupune existenta unuia sau a mai multor elemente de extraneitate15, precum cetatenia, domiciliul ori resedinta celui care adopta, ori a celui adoptat, locul incuviintarii, etc. Prezenta elementului de extraneitate pune problema solutionarii conflictului de legi si a conflictului de jurisdictii, ca probleme specifice dreptului international privat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitatile adoptiilor nationale si internationale

Cuprins

Capitolul I Consideratii generale privind institutia adoptiei.........3

Capitolul II Notiunile de adoptie interna si internationala...........21

Capitolul III Natura juridica a adoptiei in dreptul intern si in dreptul international privat...............29

Capitolul IV Conditiile incuviintarii adoptiei.............34

Capitolul V Categoriile de copii adoptabili............53

Capitolul VI Cadrul institutional al protectiei copilului prin adoptie.................60

Capitolul VII Procedura speciala a adoptiei...........69

Capitolul VIII Efectele adoptiei................81

Capitolul IX Nulitatea si desfacerea adoptiei............92

Capitolul X Infractiuni in legatura cu adoptia...........101

Capitolul XI Cadrul legislativ prezent al adoptiei.......103

Bibliografie...............114

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitatile adoptiilor nationale si internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.