Particularitatile creditarii persoanelor fizice in Republica Moldova

Trimisa la data: 2010-04-01
Materia: Economie
Pagini: 83
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: anusca87
Lucrare de licenta despre Particularitatile creditarii persoanelor fizice in Republica Moldova
Sistemul financiar al RM sufera in ultimul timp, esentiale schimbari structurale, deoarece se modifica sistemul de relatii reciproce dintre Banca Nationala si Bancile comerciale, se schimba raporturile intre sectorul privat si de stat.

Sporeste independenta si rolul lor in economia nationala, se extind functiile si se creaza noi institutii financiar-creditare, se cauta noi cai de crestere a eficacitatii serviciilor bancare. Are loc delimitarea optimala a domeniului de activitate si a functiilor institutiilor financiar creditare specializate.

In vederea asigurarii unei situatii financiare stabile a bancilor si protejarii intereselor creditorilor, bancile comerciale al RM sunt obligate sa respecte normativele economice de activitate a bancilor comerciale stabilite de B.N.M.Actualitatea temei de studiu evidentiaza functiile de baza in activitatea bancara.

Functia primordiala a fiecarei banci comerciale este efectuarea operatiunilor active in vederea asigurarii cu mijloace financiare a diferitor verigi a economiei nationale. Indeplinirea acestei functii ar fi imposibila fara acordarea unei atentii deosebite finantarii operatiunilor date din contul atragerii de mijloace banesti liber disponibile de la populatie si diferiti agenti economici.

Prezenta lucrare reprezinta un rezultat al cercetarii stiintifice, sistemice dotata pe o logica consecventa ce intruneste teoria, metodica si practica. Ea este consacrata studierii unui sir de probleme ce tine de activitatile de creditare a bancilor comerciale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitatile creditarii persoanelor fizice in Republica Moldova

Lucrare de licenta despre Particularitatile creditarii persoanelor fizice in Republica Moldova
Cuprins

Introducere

Capitolul I Particularitatile creditarii persoanelor fizice in Republica
Moldova..................5
1.1 Principiile acordarii creditelor persoanelor fizice..............5
1.2 Corelatia dintre dobânda la creditele acordate persoanelor fizice si costul resurselor bancare......................22
1.3 Criteriile creditabilitatii clientilor..........................29

Capitolul II Analiza activitatii bancilor comerciale privind creditarea
persoanelor fizice...............................31
2.1 Situatia economica – financiara a BC “Banca Sociala” S.A..........31
2.2. Analiza activelor si pasivelor in cadrul bancilor comerciale.....40
2.3 Analiza factorilor care influenteaza marimea venitului bancilor comerciale din activitatea de creditare....................48

Capitolul III Strategii de dezvoltare a activitatii de creditare a persoanelor fizice.................57
3.1 Modalitati moderne de creditare a persoanelor fizice..............57
3.2 Riscul de creditare a persoanelor fizice..........................67

Concluzii si recomandari........................71

Bibliografie....................................73

Anexe...........................................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitatile creditarii persoanelor fizice in Republica Moldova". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • bun lucru!!!

    costel | 2010-04-07 22:21:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.