Particularitatile etimologice ale obiceiurilor populare romanesti

Trimisa la data: 2010-08-21
Materia: Litere
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_D
Lucrare de licenta despre Particularitatile etimologice ale obiceiurilor populare romanesti
Etimologia obiceiurilor nu reprezinta, in lingvistica romaneasca, un teren neexplorat si, in consecinta, avem constiinta faptului ca demersul nostru nu constituie o noutate in domeniu. Tema aceasta a facut obiectul de cercetare a multor lingvisti si filologi ( S. Puscariu, N. Draganu, V. Bogrea, A. I. Ionescu, pentru a numi numai cativa) care au publicat numeroase articole pe astfel de subiecte in diverse publicatii si studii.

Lucrarea de fata isi propune o perspectiva sintetica si sistematica a informatiilor furnizate de acesti exegeti pentru realizarea unei abordari cat mai complete a termenilor supusi discutiei. Daca analiza noastra se va dovedi totusi insuficienta, acest lucru se explica, pe de-o parte, prin complexitatea materialului consultat, iar pe de alta parte, prin absenta unui material mai bogat. Exista, totusi si denumiri ale obiceiurilor populare romanesti care au fost mai putin cercetate, sau care au constituit un teren al opiniilor divergente si contradictorii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitatile etimologice ale obiceiurilor populare romanesti

Lucrare de licenta despre Particularitatile etimologice ale obiceiurilor populare romanesti
Cuprins

Introducere.................1

Materialul bibliografic. Dosar critic.............5


Probleme de etimologie: terminologia obiceiurilor populare romanesti.....9

Consideratii finale.................68

Bibliografie................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitatile etimologice ale obiceiurilor populare romanesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.