Particularitatile mediului concurential in economia Romaniei

Trimisa la data: 2010-05-10
Materia: Economie
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Violeta_P
Lucrare de licenta despre Particularitatile mediului concurential
in economia Romaniei
Unul dintre cele mai importante concepte ale teoriei economice ce sta la baza intregului sistem de functionare a economiei il reprezinta piata. De regula, ea este definita ca locul unde isi gasesc expresia, toatalitatea actelor de vanzare - cumparare.

Privita din punct de vedere istoric, piata a precedat cu mult ceea ce numim economie de piata. Din cele mai vechi timpuri, s-a practicat trocul, apoi s-a dezvoltat schimbul de marfuri mijlocit de bani, comertul devenind astfel o meserie. De-a lungul timpului au functionat adevarate organizatii comerciale (liga hanseatica), targuri, luand astfel amploare comertul intre state, in special acolo unde beneficiau de iesire la mare. Fiind un produs al dezvoltarii productiei de marfuri, piata s-a largit continuu, mai intai prin contopirea treptata a pietelor locale, ce erau izolate unele de altele, apoi extinzandu-se la nivel national si international.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitatile mediului concurential in economia Romaniei

Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I.Implicatiile mecanismului de piata asupra economiei romanesti..........6

Capitolul II. Concurenta. Componenta intrinseca a pietei libere.......34

Capitolul III. Rolul statului in reglarea mecanismului pietei......66

Capitolul IV. Manifestarea concurentei in economia romaneasca.......91

Bibliografie...........118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitatile mediului concurential in economia Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.