Particularitatile personajelor basmului fantastic

Trimisa la data: 2009-07-22
Materia: Limba Romana
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_N
Lucrare de licenta despre Particularitatile personajelor basmului fantastic
Jung afirma explicit ca basmele ca si miturile sunt fragmente elaborate colectiv ale unor experiente interioare intru totul asemanatoare cu ceea ce el a numit proces de individuatie. Astfel, ca sa dam un singur exemplu, imparatul din basme nu mai este un substitut pentru tata (ca la Freud), ci un simbol al Sinelui jungian.

Aceasta figura simbolica descrie sau personifica un complex autonom de natura arhetipala care se iveste din abisurile sufletului colectiv pentru a pune stapinire pe eul subiectului.

Naratiunea a existat in orice societate; ca si metafora pare sa fie peste tot. Uneori activa si evidenta, alteori fragmentara si ascunsa, ea subintinde nu doar fictiunea literara sau conversatia, ci si proiectele cotidiene, planul unei intreprinderi, intriga cinematografica. Producerea de naratiuni este strategia care ne permite sa facem lumea inteligibila, fiind un model esential de organizare a datelor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitatile personajelor basmului fantastic

Lucrare de licenta despre Particularitatile personajelor basmului fantastic
Cuprins

Introducere.........................3

Capitolul I Structura si geneza basmului fantastic...................7

Capitolul II Personajele basmului..................17

Capitolul III.......................30
Simboluri si metamorfoze............35

Capitolul IV Basmul ca mijloc educativ..............36

Bibliografie.......................43Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitatile personajelor basmului fantastic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.