Particularitatile sistemelor informationale in administratia publica locala

Trimisa la data: 2009-06-09
Materia: Administratie Publica
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_S
Lucrare de licenta despre Particularitatile sistemelor informationale in administratia publica locala
Fluxurile si circuitele informationale sunt cea de a doua componenta a sistemului informational al institutiilor publice. Orice sistem informational se caracterizeaza (fig.1.1), in fiecare parte a lui, prin doua concepte: emitator si receptor (beneficiar).Emitatorul este sursa de producere a informatiei care apoi este procesata sau modificata si transmisa receptorului. Cantitatea de informatii vehiculata (transmisa si procesata) intre emitator si receptor se numeste flux informational, iar traiectoria pe care o parcurge informatia se numeste circuit informational.

Caracteristica principala a fluxurilor si circuitelor in intreprinderile comerciale, consta in maximizarea fluxurilor informationale in conditiile in care circuitele informationale inregistreaza o tendinta clara de scurtare, prin eliminarea sau evitarea punctelor intermediare. Ideea de baza este ca maximum de informatie utila trebuie sa fie transferata de la emitator la beneficiarul informational pe calea cea mai scurta. Cea de a treia componenta a sistemelor informationale o constituie procedurile si mijloacele de tratare a informatiei cu ajutorul carora resursa informationala este prelucrata si adaptata potrivit nevoilor manageriale. Ele sunt strict dependente de forma de organizare a sistemului informational precum si de baza materiala de care dispune institutia publica .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularitatile sistemelor informationale in administratia publica locala

Lucrare de licenta despre Particularitatile sistemelor informationale in administratia publica locala
Cuprins

Capitolul I. Sisteme informatice in administraia publica locala...............................................3
1.1. Conceptul de sistem informational.............................3
1.2. Componentele sistemului informational........................6
1.3. Tipuri de fluxuri si circuite informationale.....................12

Capitolul II. Metode de proiectare a sistemelor informationale.......................................14
2.1. Conditii de existenta ale unui sistem informational fiabil...................................14
2.2. Principii care stau la baza proiectarii (reproiectarii) sistemelor
informationale........................................17
2.3. Demersul analizei de sistem si proiectarii..................................18

Capitolul III. Infprmatizarea sistemelor informationale....................................21
3.1. Sistemul informatic versus sistemul informational de conducere.........................21
3.2. Modernizarea sistemelor informationale. Rolul managerilor in procesele de informatizare..............................24
3.3. Sisteme informationale computerizate...........................25
3.4. Directii strategice in informatizarea sistemelor informationale ale institutiilor publice..............................26

Capitolul IV. Model de sistem informational integrat pentu managementul activitatilor la nivelul unei institutii publice......................30
4.1 Premise.......................................30
4.2. Descrierea sistemului informatic integrat.........................32
4.3. Avantajele utilizarii sistemului informatic integrat.............................................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularitatile sistemelor informationale in administratia publica locala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.