Particularizarea abuzului de incredere ca forma de infractiune contra patrimoniului

Trimisa la data: 2010-03-30
Materia: Drept
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adina_C
Lucrare de licenta despre Particularizarea abuzului de incredere ca forma de infractiune contra patrimoniului
Abuzul de incredere contra avutului obstesc constituia forma tipica a sustragerilor din avutul de stat sau obstesc a carei caracteristica esentiala rezida in faptul ca infractorul are deja, in momentul savarsirii, in posesiune temporara sau detentiune licita, in baza unui titlu care exprima un raport juridic stabilit anterior intre el si organizatia obsteasca in a carei administrare operativa directa se afla acel bun, pe care si-l insuseste prin intervertirea ilicita a titlului posesiunii temporare sau detentiunii licite, intr-o posesiune ilicita, infractorul comportandu-se fata de bunul respectiv si dispunand de el ca de un lucru propriu.

Nici art. 5365a si nici art. 5361 cod penal nu dau o definitie a continutului acestei infractiuni, ci incrimineaza fapta prin simpla indicare a numelui infractiunii.De aceea, pentru determinarea notiunii si a continutului infractiunii de abuz de incredere in paguba avutului obstesc este necesar sa se faca referire la art. 537.Tinand seama de dispozitiile art. 5361 combinat cu art. 537 alin. 1, se poate spune ca abuzul de incredere in paguba avutului obstesc consta in "insusirea prin dispunerea pe nedrept, sau refuzul de a restitui un bun mobil apartinand avutului obstesc, aflat sub orice titlu in posesiunea temporara sau detentiune licita a celui vinovat".

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularizarea abuzului de incredere ca forma de infractiune contra patrimoniului

Lucrare de licenta despre Particularizarea abuzului de incredere ca forma de infractiune contra patrimoniului
Cuprins

Capitolul I Caracterizarea abuzului de incredere............3

Capitolul II Aspecte generale ale abuzului de incredere in dreptul penal in vigoare...............41

Capitolul III Continutul constitutive al infractiunii de abuz al infractiunii de abuz de incredere..........50

Capitolul IV Forme, modalitati, sanctiuni si aspect procesuale........58

Bibliografie...........62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularizarea abuzului de incredere ca forma de infractiune contra patrimoniului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.