Particularizarea contractelor maritime din perspectiva contractelor de navlosire

Trimisa la data: 2010-06-22
Materia: Drept
Pagini: 158
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_L
Lucrare de licenta despre Particularizarea contractelor maritime din perspectiva contractelor de navlosire
Avantajele transportului maritim sunt urmatoarele:Este mijlocul cel mai economic, calculat fie la cost global, fie la tona transportata, dar mai ales la tona/mila.Dispune de o gama foarte variata de nave, clasice sau specializate, cu capacitati unitare foarte mari si cu viteze de deplasare satisfacatoare.Permite transportul marfurilor aproape in orice zona a globului, in conditii din ce in ce mai bune privind siguranta.

Fata de distantele mari de parcurs, uneori la multe mii de mile marine, rutele de navigatie necesita amenajari pentru siguranta navigatiei, relativ reduse comparativ cu transportul terestru.Permite concentrarea in puncte nodale -marile porturi maritime internationale - a uriase cantitati de marfuri de pe intinse zone continentale, pe care le poate transporta pe cele mai variate rute maritime si oceanice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularizarea contractelor maritime din perspectiva contractelor de navlosire

Cuprins


I.Consideratii generale privind dreptul maritim si transporturile maritime...........3

II. Tipuri de contracte maritime..........8

III.Executarea contractului de navlosire si a contractului de transport maritim..........24

IV. Elementele constitutive ale contractelor maritime92

V. Regulile de la Haga..........142

VI. Regulile haga-visby. Protocolul din 1968 de amendare a regulilor de la Haga.........145

VII. Regulile hamburg (1978).......146


VIII. Jurisprudenta maritima........147

IX. Concluzii..........156

Bibliografie..........158

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularizarea contractelor maritime din perspectiva contractelor de navlosire". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.