Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii

Trimisa la data: 2010-05-29 Materia: Drept Pagini: 68 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Anca_Bi
Raporteaza o eroare
Lucrare de licente despre Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii
Dintre problemele participatiei penale un interes deosebit se acorda problemei delimitarii actelor de coautorat de cele de complicitate. Interesul este justificat de consideratii teoretice cat si practice.
Calificarea exacta a unor acte de participatie , ca acte de coautorat sau de complicitate , exprima rolul si importanta concreta a contributiei fiecarui participant la savarsirea infractiunii , pericolul social al acelor acte comise de ei , gradul vinovatiei fiecaruia - elemente indispensabile in determinarea raspunderii penale a participantilor si in stabilirea unor pedepse apte a corespunde finalitatii lor.

Distinctia dintre coautor si complici se face cu privire la acei participanti care au prestat contributia lor in momentul realizarii actiunii constitutive a infractiunii. Nu pot fi considerati coautori acei participanti care au procurat autorului mijloace sau instrumente destinate comiterii infractiunii si nici aceia care l-au ajutat in realizarea activitatilor preparatorii , anterioare savarsirii actiunii incriminate. Dificultati intervin in ce priveste calificarea faptelor acelor persoane care au contribuit la realizarea infractiunii prin acte concomitente infaptuirii constitutive a acesteia.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii

Lucrare de licente despre Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii
Cuprins

Capitolul I Consideratiuni generale privind pluralitatea de infractori si formele sale............3

Capitolul II Complicitatea - forma a participatiei penale...........10

Capitolul III Analiza sistemica si determinarea raportului de cauzalitate in cazul complicitatii.............36

Capitolul IV Criterii de diferentiere dintre coautorat, favorizarea infractorului, tainuire si complicitate...........44

Capitolul V Consideratii in legatura cu circumstantele agravante legale si judiciare.............53

Capitolul VI Concluzii si mod de sanctionare............62

Bibliografie..............67
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.