Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii

Trimisa la data: 2010-05-29
Materia: Drept
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Bi
Lucrare de licente despre Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii
Dintre problemele participatiei penale un interes deosebit se acorda problemei delimitarii actelor de coautorat de cele de complicitate. Interesul este justificat de consideratii teoretice cat si practice.
Calificarea exacta a unor acte de participatie , ca acte de coautorat sau de complicitate , exprima rolul si importanta concreta a contributiei fiecarui participant la savarsirea infractiunii , pericolul social al acelor acte comise de ei , gradul vinovatiei fiecaruia - elemente indispensabile in determinarea raspunderii penale a participantilor si in stabilirea unor pedepse apte a corespunde finalitatii lor.

Distinctia dintre coautor si complici se face cu privire la acei participanti care au prestat contributia lor in momentul realizarii actiunii constitutive a infractiunii. Nu pot fi considerati coautori acei participanti care au procurat autorului mijloace sau instrumente destinate comiterii infractiunii si nici aceia care l-au ajutat in realizarea activitatilor preparatorii , anterioare savarsirii actiunii incriminate. Dificultati intervin in ce priveste calificarea faptelor acelor persoane care au contribuit la realizarea infractiunii prin acte concomitente infaptuirii constitutive a acesteia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii

Lucrare de licente despre Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii
Cuprins

Capitolul I Consideratiuni generale privind pluralitatea de infractori si formele sale............3

Capitolul II Complicitatea - forma a participatiei penale...........10

Capitolul III Analiza sistemica si determinarea raportului de cauzalitate in cazul complicitatii.............36

Capitolul IV Criterii de diferentiere dintre coautorat, favorizarea infractorului, tainuire si complicitate...........44

Capitolul V Consideratii in legatura cu circumstantele agravante legale si judiciare.............53

Capitolul VI Concluzii si mod de sanctionare............62

Bibliografie..............67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Particularizarea participatiei penale sub forma complicitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.