Partidele politice si viata sociala

Trimisa la data: 2010-03-14
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 89
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laur_T
Lucrare de licenta despre Partidele politice si viata sociala
Corespondentele acestor grupari politice, aparute in perioada de formare a relatiilor de productie burgheze si apoi consolidate dupa victoria revolutiilor burgheze, intruneau desigur, unele trasaturi categoriale specifice partidelor existente, de pilda, in polisurile grecesti sau ale partidelor ce-si disputau influenta politica in Societatea romana.
Reaparute sporadic si intr-o forma embrionara in Evul Mediu Occidental, amplificate indeosebi de climatul gravelor conflicte pentru investitura la tron, intre Sfantul Imperiu German si papalitate, partidele politice existente.

In aceasta perioada au rezultat din desprinderea din anumite familii dinastice, din varfurile claselor sociale sau din ierarhia Bisericii catolice, a unor lideri care au organizat si condus anumite colectivitati sau grupuri monarhice, nobiliare, religioase, mai tarziu si socio-profesionale avand ca trasaturi comune, fie anumite interese sau obiective militare, politice, dinastice, fie desfasurarea coordonata a acelorasi activitati productive.In Evul Mediu, formatiunile politice erau compuse indeosebi dintr-un grup restrans, adesea ocult, format din exponenti ai ierarhiei sociale laice si religioase, reprezentanti ai noii clase aflate in ascensiune, care se luptau fiecare impotriva altuia, sau toti laolalta impotriva monarhului absolut sau a Papei. Armele lor erau armele timpului, dar acestora li se vor adauga de acum inainte, armele luptei politice.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Partidele politice si viata sociala

Lucrare de licenta despre Partidele politice si viata sociala
Cuprins

Introducere................................3

Capitolul I. Constituirea partidelor politice.......................5

Capitolul II. Partidele politice si rolul lor in viata sociala.........35

Capitolul III. Tipuri de partide si sisteme partizane...................49

Capitolul IV. Statutul partidelor politice in unele sisteme occidentale.......................70

Concluzii..........................81

Bibliografie............................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Partidele politice si viata sociala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.