Patologia laringitei

Trimisa la data: 2009-05-25
Materia: Medicina
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laurentiu_C
Lucrare de licenta despre Patologia laringitei
Functiile laringelui:
functia respiratorie: prin miscari de indepartare si apropiere ale corzilor vocale, se regleaza automat debitul de aer care patrunde in plamani;functia de protectie: a cailor respiratorii aeriene in timpul deglutitiei, orificiul superior al laringelui, se deschide pentru a impiedica patrunderea alimentelor in caile aeriene inferioare;functia in tuse si expectoratie: in timpul tusei glota se inchide, apoi aerul care se gaseste in cutia toracica este expulzat brusc, deschizand glota si antrenand concomitent secretiile din trahee;

functia de fixare toracica: in timpul eforturilor fizice mare, glota este inchisa; ea blocheaza iesirea aerului din plamani, asigurand rigiditatea cutiei toracice. Daca glota este deschisa, diafragmul este impins in sus prin contractia muschilor abdominali si nu se mai realizeaza presiunea intaabdominala necesara.functia fonatorie: formarea vocii este un mecanism complex, dependent de numeroase organe a caror actiune este reglata continuu de sistemul nervos.functia laringelui in circulatia sangelui: variatiile presiunii intratoracice negative in inspir si pozitive in expir, influenteaza si circulatia sanguina intratoracica ca o pompa aspiro-respingatoare. Inchiderea glotei prin procese patologice sau in cursul eforturilor sustinute, determina staza vasculara.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Patologia laringitei

Lucrare de licenta despre Patologia laringitei
Cuprins

Abrevieri........................................3

Introducere.....................................4

Capitolul I. Notiuni de anatomie si fiziologie ale
Laringelui......................................................5

Capitolul II. Notiuni de patologie
ale laringitei.........................................9

Capitolul III. Procese de nursing a trei pacienti cu
Laringita Acuta....................................................12
Caz I....................................................12
Caz II...................................................23
Caz III..................................................32

Concluzii........................................41

Anexe....................................................42

Bibliografie.............................................44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Patologia laringitei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.