Patrimoniul unei societati comerciale si organizarea fondului de comert

Trimisa la data: 2010-06-15
Materia: Economie
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_D
Lucrare de licenta despre Patrimoniul unei societati comerciale si organizarea fondului de comert
Trebuie specificat faptul ca forma juridica comerciala a societatii nu atrage dupa sine in mod necesar existenta unei societati comerciale. Caracterul comercial sau civil al societatii depinde, in principal, de obiectul societatii. O societate va fi comerciala daca indeplineste cerintele prevazute de lege pentru una dintre formele de societate comerciala, cu conditia ca obiectul societatii sa fie comercial. In consecinta va fi civila o societate care are ca obiect cumpararea si vinderea de imobile.

Deosebirile dintre societatea comerciala si societatea civila prezinta nu numai un interes teoretic, ci si unul practic. Societatii comerciale ii revin anumite obligatii, pe care nu le are societatea civila. Se are in vedere obligatiile profesionale care revin comerciantilor: obligatia de inmatriculare in Registrul Comertului, obligatia de a tine registrele de contabilitate si obligatia de a exercita comertul in limitele unei concurente licite. In plus, in caz de incetare a platilor, societatea comerciala poate fi supusa procedurii reorganizarii juridice si a falimentului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Patrimoniul unei societati comerciale si organizarea fondului de comert

Lucrare de licenta despre Patrimoniul unei societati comerciale si organizarea fondului de comert
Cuprins

Capitolul I. Notiunea si Definitia Societatii Comerciale...............3
Sectiunea 1- Notiunea de societate comerciala........................3
Sectiunea 2- Definitia societatii comerciale........................5

Capitolul II. Organizarea Societatii Comerciale......................10
Sectiunea 1- Constituirea societatii comerciale......................10

Capitolul III. Organizarea Fondului de Comert.......................27
Sectiunea 1- Notiunea, definitia si natura juridica a fondului de comert.......................................27
Sectiunea 2- Elementele fondului de comert..........................35

Capitolul IV. Asemanari si Deosebiri intre Patrimoniu, Capital Social si Fondul de Comert al Societatii Comerciale...................44
Sectiunea 1- Asemanari intre patrimoniu, capital social si fondul de comert al societatii comerciale..................................44
Sectiunea 2- Deosebiri intre patrimoniu, capital social si fondul de comert al societatii comerciale.............................46
Sectiunea 3- Concluzii privind patrimoniul, capitalul social si fondul de comert al societatii comerciale..........................47

Bibliografie selectiva..........................................48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Patrimoniul unei societati comerciale si organizarea fondului de comert". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.