Pedepsele in cadrul dreptului penal

Trimisa la data: 2010-10-11
Materia: Drept
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_G
Lucrare de licenta despre Pedepsele in cadrul dreptului penal
In dreptul penal medieval,organele publice sanctionau cu pedeapsa acea fapta considerata de reprezentantii puterii ca fiind periculoasa.legatura dintre infractiune si pedeapsa era indisolubila,dreptul penal medieval avand o puternica orientare sociala.Dreptul penal medieval romanesc era evoluat si ancorat ideologic in epoca.Pravilele din secolul al XVII-lea aveau ca model ,printre altele,si lucrarea de drept penal a lui Prosper Farinaccius.

Spre deosebire de vechiul Drept germanic,si continuand traditia romana,in privinta vinovatiei ce rezulta din fapta materiala pagubitoare,Dreptul penal romanesc facea diferenta intre aspectul intentionat sau neintentionat al infractiunii,incrimina tainuirea ,dar si tentativa,aceasta din urma nefiind cunoscuta legilor barbare sau vechilor legiuiri germane.Recidiva era aspru sanctionata,in vreme ce legitima aparare asigura imunitatea ,iar circumstantele atenuante erau numeroase si reglementate in pravile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Pedepsele in cadrul dreptului penal

Lucrare de licenta despre Pedepsele in cadrul dreptului penal
Cuprins

Introducere..............2

Capitolul I Sanctiunile de drept penal ..............5

Capitolul II Pedepsele -Notiune si trasaturi.........9

Capitolul III Forme si modalitati de individualizare a pedepsei.............45

Capitolul IV Individualizarea judiciara a executarii pedepselor...................65

Capitolul V Inlaturarea executarii pedepsei..................90

Concluzii.................100

Bibliografie...............104

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Pedepsele in cadrul dreptului penal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.