Perceperea impozitelor indirecte - Particularitati in contabilitatea operatiunilor de leasing

Trimisa la data: 2010-02-18
Materia: Economie
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_Bu
Lucrare de licenta despre Perceperea impozitelor indirecte - Particularitati in contabilitatea operatiunilor de leasing
Intreprinderea ca entitate organizatorica cu un triplu caracter: tehnico-productiv, economic si social este locul de desfasurare a fenomenelor si proceselor economice cu scopul de a produce bunuri sau presta servicii solicitate pe piata. Fiind dotata cu un potential tehnico-productiv care individualizeaza profilul sau de activitate si un potential uman necesar derularii proceselor economice, intreprinderea apare ca un complex de relatii de natura interna, intre structurile organizatorice si functionale proprii si de natura externa, cu mediul ambiant: furnizori, clienti, banci, organisme publice, desfasurate pentru atingerea obiectivului sau.

Pentru realizarea obiectivului sau de activitate (produse, servicii, comercializare) si a scopului propus (obtinerea de profit), intreprinderea realizeaza legaturi cu piata factorilor de productie si a consumatorilor, cu piata financiara si cu statul ca autoritate publica.
Schimburile intre doi agenti economici se efectueaza pe baza de moneda sau de inlocuitori ai acesteia. La fluxurile de bunuri reale si servicii spre intreprindere sau de la intreprindere, corespund fluxuri financiare in contrapartida sau induse.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Perceperea impozitelor indirecte - Particularitati in contabilitatea operatiunilor de leasing

Cuprins


Introducere...........3

1. Notiuni generale privind impozitele si taxele.......7
1.1. Elementele comune ale impozitelor..........9
1.2. Clasificarea impozitelor si taxelor........11

2. Prezentarea generala a S.C. Roland COM SRL - Timisoara..........14
2.1. Scurt istoric.Modul de infiintare.Obiectul de activitate......14
2.2.Organigrama unitatii.Prezentarea succinta a functiunilor directiei in care se desfasoara activitatea financiar-fiscala........15

3. Asezarea si perceperea impozitelor si taxelor indirecte.........26
3.1. Taxa pe valoarea adaugata...............26
3.1.1. Aplicatii practice privind metodologia de calcul a taxei pe valoarea adaugata..........43
3.2. Accize.......47
3.2.1 Aplicatii practice privind metodologia de calcul si inregistrare a accizelor.............56
3.3.Taxele vamale.......60
3.3.1 Aplicatii practice privind metodologia de calcul si inregistrare a taxelor vamale.........66

4. Contabilitatea operatiunilor de leasing............68
4.1 Studiul de caz privind operatiunea de leasing..........74

5."Inclinatia contribuabilului catre evaziunea fiscala.........78

Bibliografie............81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perceperea impozitelor indirecte - Particularitati in contabilitatea operatiunilor de leasing". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.