Perceperea impozitelor indirecte - Particularitati in contabilitatea operatiunilor de leasing

Trimisa la data: 2010-02-18 Materia: Economie Pagini: 82 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Cristi_Bu
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Perceperea impozitelor indirecte - Particularitati in contabilitatea operatiunilor de leasing
Intreprinderea ca entitate organizatorica cu un triplu caracter: tehnico-productiv, economic si social este locul de desfasurare a fenomenelor si proceselor economice cu scopul de a produce bunuri sau presta servicii solicitate pe piata. Fiind dotata cu un potential tehnico-productiv care individualizeaza profilul sau de activitate si un potential uman necesar derularii proceselor economice, intreprinderea apare ca un complex de relatii de natura interna, intre structurile organizatorice si functionale proprii si de natura externa, cu mediul ambiant: furnizori, clienti, banci, organisme publice, desfasurate pentru atingerea obiectivului sau.

Pentru realizarea obiectivului sau de activitate (produse, servicii, comercializare) si a scopului propus (obtinerea de profit), intreprinderea realizeaza legaturi cu piata factorilor de productie si a consumatorilor, cu piata financiara si cu statul ca autoritate publica.
Schimburile intre doi agenti economici se efectueaza pe baza de moneda sau de inlocuitori ai acesteia. La fluxurile de bunuri reale si servicii spre intreprindere sau de la intreprindere, corespund fluxuri financiare in contrapartida sau induse.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Perceperea impozitelor indirecte - Particularitati in contabilitatea operatiunilor de leasing

Cuprins


Introducere...........3

1. Notiuni generale privind impozitele si taxele.......7
1.1. Elementele comune ale impozitelor..........9
1.2. Clasificarea impozitelor si taxelor........11

2. Prezentarea generala a S.C. Roland COM SRL - Timisoara..........14
2.1. Scurt istoric.Modul de infiintare.Obiectul de activitate......14
2.2.Organigrama unitatii.Prezentarea succinta a functiunilor directiei in care se desfasoara activitatea financiar-fiscala........15

3. Asezarea si perceperea impozitelor si taxelor indirecte.........26
3.1. Taxa pe valoarea adaugata...............26
3.1.1. Aplicatii practice privind metodologia de calcul a taxei pe valoarea adaugata..........43
3.2. Accize.......47
3.2.1 Aplicatii practice privind metodologia de calcul si inregistrare a accizelor.............56
3.3.Taxele vamale.......60
3.3.1 Aplicatii practice privind metodologia de calcul si inregistrare a taxelor vamale.........66

4. Contabilitatea operatiunilor de leasing............68
4.1 Studiul de caz privind operatiunea de leasing..........74

5."Inclinatia contribuabilului catre evaziunea fiscala.........78

Bibliografie............81
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perceperea impozitelor indirecte - Particularitati in contabilitatea operatiunilor de leasing". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.