Perceptia tinerilor asupra fenomenelor de emigrare

Trimisa la data: 2010-05-18
Materia: Economie
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_P
Lucrare de licenta despre Perceptia tinerilor asupra fenomenelor de emigrare
Gradul de urbanizare se situeaza la acelasi nivel cu anii '30. Saracia, lipsa unui acoperis deasupra capului, salariile mizere i-au determinat pe romani, cel putin in ultimii 10 ani, sa migreze de la oras la sat.
Se estimeaza ca "anul 2008 va fi primul an din istorie in care mai mult de jumatate din populatia globului - 3,3 miliarde de oameni - va locui la oras si ca aceasta cifra va ajunge pana in 2030 la 5 miliarde.

In timp ce la nivel international urbanizarea cunoaste o expansiune fara precedent, in Romania situatia este opusa: in 2006, unul dintre trei romani care s-au mutat, a plecat de la oras la sat din cauza somajului urban" . Migratia bogatilor spre "dormitoarele verzi" este nesemnificativa in exodul romanilor de la oras catre sate. La randul lor, taranii migreaza catre statele din vestul Europei unde pot munci ca pe ogoarele noastre dar pe bani mai multi.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Perceptia tinerilor asupra fenomenelor de emigrare

Cuprins

Argument.........3

Capitolul I Istoric al migratiilor internationale.....4

Capitolul II Migratia internationala. Tipuri de migratie.........7
II.1 Cauzele miscarilor migratorii......8
II.2. Migratia internationala a fortei de munca.........9
II.3. Directiile emigrantilor..........14

Capitolul III Aspecte ale migratiilor.........17
III.1 Migratiile interne............17
III.2 Migrarea pentru casatorii........19
III.3 Migrarea pentru distractii si calatorii.........19
III.4 Bursele de studiu in strainatate.........20
III.5 Perceptia tinerilor asupra fenomenului de emigrare.......21

Capitolul IV Metodologia cercetarii...........22
IV.1. Obiective...........22
IV.2. Procedura de lucru..........22
IV.3. Lotul de subiecti...........23
IV.4 Instrumente folosite.........26

Concluzii............59

Bibliografie.........61

Chestionar..........63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perceptia tinerilor asupra fenomenelor de emigrare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.