Performanta activitatii economice in societatile multinationale

Trimisa la data: 2009-05-19
Materia: Economie
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_G
Lucrare de licenta despre Performanta activitatii economice in societatile multinationale
Fiecare factor de influenta trebuie analizat si dimensionat inca in faza de proiectare a activitatii economice pentru a se cunoaste din acest moment gradul de rentabilitate care sa fie urmarit pe toata durata activitatii respective. Diagnosticarea activitatii tehnico-productive si economico-financiare se poate face prin masurarea performantelor activitatilor si pe ansamblul societatii pentru a gasi solutii ca aceasta sa devina competitiva. Se urmareste cat va costa pregatirea si demararea unei activitati creatoare de bunuri, care sunt resursele disponibile si cele ce pot fi atrase.

Felul de utilizare al lor, cunoasterea sanselor societatii de a deveni competitiva pe piata, care va fi profitul estimat a se obtine si pragul minim al rentabilitatii, asanarea activitatilor nerentabile, sansele de a-si relansa si stabiliza activitatea economica sau de a intra in faliment. In cazul unor sanse reale de redresare economica se elaboreaza un plan de afaceri detaliat. Informatiile necesare in vederea masurarii performantei economice prezente si previzibile se obtin din contabilitatea analitica, din bilantul contabil si anexele acestuia, din analiza realizarii prevederilor bugetului de venituri si cheltuieli, din investigarea si evaluarea starii tehnice a societatii si a desfasurarii proceselor tehnologice, din studii de marketing, din analiza bonitatii si a previziunilor financiare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Performanta activitatii economice in societatile multinationale

Cuprins

Introducere...................................4

Capitolul I. Modalitati de evaluare a performantei economice........................................6
1.1 Conceptul de performanta economica.........................6
1.2 Indicatori de exprimare ai performantei economice..............8
1.3 Profitul -scopul activitatii economice...................16

Capitolul II. Factori care influenteaza eficienta economica..........................................17
2.1 Factorii de influenta ai eficientei economice in societatile multinationale.........................................17
2.2 Factorii care conduc la imbunatatirea eficientei economice in industria alimentara.......................................19

Capitolul III. Prezentarea modalitatilor de evaluare a performantei economice la SC "ALPHA ROCAS" SA..............................21
3.1 Descrierea societatii...................................21
3.2 Analiza indicatorilor de rezultate si eficienta economica..........................................25
3.3 Cai de crestere a performantei economice adoptate de societate...................................27

Concluzii..........................................37

Anexe...........................................40

Bibliografie..............................................41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Performanta activitatii economice in societatile multinationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.