Performanta financiara si analiza diagnostic a acesteia

Trimisa la data: 2010-08-23
Materia: Economie
Pagini: 148
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_L
Lucrare de licenta despre Performanta financiara si analiza diagnostic a acesteia
Pornind de la cele prezentate anterior, putem spune ca performanta reprezinta gradul in care o intreprindere reuseste sa satisfaca atat cerintele mediului intern, cat si ale mediului extern, printr-o combinatie optima intre eficacitate si eficienta. Performanta este o stare de competitivitate a intreprinderii atinsa printr-un nivel d eficacitate si de productivitate (eficienta) care ii asigura o prezenta durabila pe piata. Nu se poate sa castigi o cursa fara sa stii unde vrei sa ajungi si in ce conditii,fara sa-ti definesti traseul pe care vrei sa-l parcurgi si resursele de care ai nevoie pentru sustinerea cursei, fara sa fii antrenat si motivat pentru castigarea acesteia!

Fara un management adecvat, nu se poate vorbi de performanta, de eficacitate. Dar aceasta performanta are niste costuri. In mod normal, costurile trebuie sa fie mai mici decat rezultatele obtinute, altfel intreprinderea nu genereaza valoare pozitiva. Prin urmare, daca eficacitatea este o masura a ceea ce se face, eficienta este o masura a cum se face; pentru ca nu este acelasi lucru daca in atingerea obiectivelor sale,o intreprindere genereaza o valoare mai mica sau mai mare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Performanta financiara si analiza diagnostic a acesteia

Cuprins

Introducere.........................................4

Capitolul I. Delimitari conceptuale privind performanta financiara. Dimensiunile performantei financiare................................6
1.1. Polisemantica notiunii de performanta........................................6
1.2. Mecanismul masurarii performantei........................................13
1.3. Instrumente de masurare a performantei........................................16
1.4. Functiile etalon in masurarea performantelor intreprinderii........................................40
1.5. Evaluarea intreprinderii in coditii de risc si incertitudine........................................66

Capitolul II. Politici contabile privind masurarea performantei intreprinderii prin intermediul situatiilor financiare........................................85
2.1. Obiectivele situatiilor financiare. Delimitari si structuri........................................85
2.2. Contulde profit si pierdere ca imagine a performantei........................................94
2.3. Bilantul in valoare justa si performanta financiara........................................102
2.4. Situatia modificarilor capitalurilor proprii. De la rezultatul realizat la rezultatul global........................................105
2.5. Situatia fluxurilor de trezorerie si performanta intreprinderii........................................110
2.6. Impactul normelor IFRS asupra performantelor intreprinderii........................................131
2.7. Analiza perfomrantelor pe baza situatiilor ........................................135
2.8. Sistemul de indicatori si degajarea informatiei prin analiza lor........................................141

Note explicative ce insotesc bilantul........................................145

Bibliografie........................................147

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Performanta financiara si analiza diagnostic a acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.