Performantele bancilor comerciale din Romania

Trimisa la data: 2009-01-28
Materia: Finante-Banci
Pagini: 108
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Razvan_Ne
Lucrare de licenta despre Performantele bancilor comerciale din Romania
Fondurile commune de creante constituie in present o modalitate in continua si ampla crestere a atragerii resurselor de catre banci prin titularizare , prin autonomizarea administrarii unor creante , in cadrul unui sistem specific . Bancile pot instraina anumite creante , in conditii de piata , recuperand resursele investtite , in scopul desfasurarii altor operatiuni de credit . Se creeaza astfel conditii de amplificare a raporturilor de credit pe baza atragerii simple a resurselor , in coditii stimulative de remunerare , convenabila , la nivelul pietii , pentru detinatorii de capital.

O modalitate menita sa puna sa puna in valoare detinerile de bonuri de tezaur aflate in posesia bancilor este reprezentata de conventiile de rascumparare . Aceasta modalitate consta in vanzarea bonurilor de tezaur aflate in portofoliu , cuplata cu conventia de rascumparare , la un pret care include si dobanzile cumulate aferente termenului operatiei .
Trecerea in revista a pasivelor bancare scoate pregnant in evidenta evolutiile si tendintele din ultimul sfert de veac care au creat , in mod necesar , cai noi ale managementului bancar ; au impus diversificari si inovatii a caror implementare pe pietele nationale a trebuit sa tina seama de conditiile specifice si de preferintele detinatorilor de capital pentru valorificare;

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Performantele bancilor comerciale din Romania

Cuprins

Introducere............................................4

Capitolul I. Gestiunea pasivelor si activelor bancare.................7
1.1.Prezentarea generala a activitati bancii........................7
1.2.Gestiunea pasivelor bancare.................................15
1.3.Gestiunea activelor bancare.................................25
1.4.Gestiunea corelata a activelor si pasivelor bancare..........................................34

Capitolul II. Profitul bancar , componenta a performantelor bancare............................................39
2.1.Analiza in dinamica a veniturilor si cheltuielilor bancare........................................39
2.2.Determinarea si repartizarea profitului bancar..................44
2.3.Indicatori de dimensionare si analiza a profitului bancar.................................................50

Capitolul III. Riscurile bancare-componenta a performantelor bancare....................................................58
3.1.Tipuri de riscuri bancare . Evaluare si gestionare......................................................58
3.2.Analiza riscului de creditare....................................63
3.3.Analiza riscului de lichiditate.................................77
3.4.Calitatea portofoliului de credite. Constituirea de provizioane......................................................86
3.5.Creditele neperformante si impactul acestora asupra rezultatelor
financiare ale bancilor.....................................98

Concluzii...............................................104

Bibliografie...................................................107

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Performantele bancilor comerciale din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.