Periartita scapulohumerala

Trimisa la data: 2009-08-01
Materia: Medicina
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefan_S
Lucrare de licenta despre Periartita scapulohumerala
Este un sindrom clinic dureros insotit de redoare si de limitarea miscarilor,datorita afectarii structurilor periatriculare (ligamentele, capsula, tensoane,bursa,muschi)prin leziuni degenerative si/sau inflamatorii.Articulatia scapulohumerala este cea mai mobila articulatie din organism.Ea este o articulatie cu coaptare articulara imperfecta,mobilitatea si stabilitatea fiindu-i asigurate de aparatul ligamentar si muscular.La nivelul umarului exista doua articulatii si anume:articulatia glenohumerala,alcatuita dintr-o juxtapozitie a suprafetelor articulare (cavitatea glenoida si capul humeral) reunite printr-o capsula subtire,cilindrica in interiorul careia se gaseste o membrana sinoviala.

O articulatie "falsa" care are in structura sa un plan osteomuscular superficial (alcatuit din acromion si deltoid) si un plan profound musculotendinos alcatuit de mansonul rotatorilor (tendoanele supraspinosului,subspinosului,micul rotund si subscapularului) la care se adauga anterior tendonul bicepsului.Intre cele doua articulatii exista mai multe burse ,dintre care cea mai importanta este bursa subacromiodeloidiana care realizeaza un spatiu de alunecare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Periartita scapulohumerala

Lucrare de licenta despre Periartita scapulohumerala
Cuprins

Capitolul I. Introducere............................3

Capitolul II.Cadrul teoretic al problemei studiate.............5

Capitolul III. Obiectivele,scopul,sarcinile si ipotezele cercetarii....30

Capitolul IV. Metodologia cercetarii.......................33

Capitolul V. Rezultatele cercetarii si prelucrarea acestora...........47

Capitolul VI. Concluzii si implicatii...................61

Bibliografie.................................73


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Periartita scapulohumerala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.