Perioada de incubatie pentru ouale de rata din rasa Pekin

Trimisa la data: 2010-05-20
Materia: Agronomie
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorin_Co
Lucrare delicenta despre Perioada de incubatie pentru ouale de rata din rasa Pekin
In ultimul timp a crescut tot mai mult cererea pietei pentru bobocii de rata de o zi in zonele cu traditie in cresterea acestei specii. Acoperirea solicitarilor pentru bobocii de o zi nu este posibila decat in conditiile existente unor sectoare de reproductie bine puse la punct. Totusi indiferent de nivelul performantelor realizate in sectorul de reproductie, exista un factor limitativ pentru numarul si valoarea bobocilor obtinuti si care este calitatea oualor folosite la incubatie.

Cresterea si exploatarea ratelor in sistem intensiv nu poate fi posibila decat in conditiile practicarii incubatiei artificiale dupa cele mai noi tehnologii, care sa valorifice superior rezultatele obtinute in sectorul reproductiei. Prin tehnica abordata ne-am propus sa cercetam principalii indici de calitate ai oualor de rata (provenite de la parintii hibridului comercial de carne "Rora", apartinand rasei Pekin, susa Chery-Vallery), recoltate in faza de varf de ouat si influenta acestora asupra rezultatelor procesului de incubatie. Ideea unor astfel de cercetari a fost impusa de lipsa din literatura de specialitate a informatiilor referitoare la indicii de incubatie ai oualor de rata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Perioada de incubatie pentru ouale de rata din rasa Pekin

Lucrare delicenta despre Perioada de incubatie pentru ouale de rata din rasa Pekin
Cuprins

Introducere................................................3

Capitolul I. Prezentarea unitatii de lucru........................8
1.1. Scurt istoric.....................................8
1.2. Situatia actuala......................................8
1.3. Situatia de perspectiva.....................................9

Capitolul II. Situatia desprinsa din literatura de specialitate consultata cu privire la incubatia oualor de rata..................9
2.1. Biologia reproducerii ratelor........................9
2.2. Mecanismul neuro-hormonal al reglarii reproducerii la rate...............................11
2.3. Particularitati ale reproductiei ratelor........................11
2.4. Particularitati ale incubatiei artificiale a oualor de rata...........................................12
2.5. Fluxul tehnologic din statiile de incubatie......................22

Capitolul III. Cercetari proprii.....................................25
3.1. Scopul lucrarii.......................................25
3.2. Material si metode de lucru...................................26
3.3. Rezultate obtinute.............................................29

Concluzii generale si recomandari.................................71

Bibliografie...............................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perioada de incubatie pentru ouale de rata din rasa Pekin". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.