Perioada de tranzitie si datoria publica externa a Romaniei in aceasta perioada

Trimisa la data: 2010-10-22
Materia: Economie
Pagini: 123
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florentina_E
Lucrare de licenta despre Perioada de tranzitie si datoria publica externa a Romaniei in aceasta perioada
Astazi, creditarea internationala este un fenomen care suscita interesul atat al analistilor economiei mondiale, cat si al factorilor de decizie din fiecare tara in parte, mai ales dupa experienta crizei mondiale a datoriei externe care a zguduit lumea finantelor in anii '80. Criza datoriei s-a nascut din doua motive : primul - o politica deplorabila de administrare a datoriei externe dusa de tarile mari debitoare (in special din America Latina - cazul Mexic), iar, pe de alta parte, bancile comerciale cu activitate internationala nu au dat nici ele dovada de prea mare intelepciune in alocarea resurselor proprii, marite rapid ca volum prin injectia de petrodolari ce a urmat crizei petrolului din anii '70.

Criza datoriei a fost rezolvata printr-un progres cu multiple laturi :s-a modificat, in primul rand, atitudinea creditorilor(oficiali sau privati), dinspre scopul unic de a-si recupera resursele alocate spre controlul utilizarii acestora de catre debitori. Efectul acestei schimbari de atitudine s-a materializat in masurile convenite prin intelegeri bilaterale intre tarile cu mari datorii si Clubul de la Paris(pentru creditorii oficiali) sau Clubul de la Londra(pentru bancile comerciale), masuri ce au dus la diminuarea poverii datoriei externe asupra economiilor tarilor indatorate si la inlesnirea, pentru acestea, a drumului spre dezvoltare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Perioada de tranzitie si datoria publica externa a Romaniei in aceasta perioada

Cuprins

Capitolul I. Managementul datoriei externe. Viziune generala........3

Capitolul II. Corelatia datoriei externe cu principalii indicatori macroeconomici..........31

Capitolul III. Monitorizarea datoriei externe.........51

Capitolul IV. Controlul datoriei externe...........70

Capitolul V. Datoria externa a Romaniei...........87

Concluzii............122

Bibliografie.........123

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Perioada de tranzitie si datoria publica externa a Romaniei in aceasta perioada". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.