Peritonita acuta

Trimisa la data: 2010-07-12
Materia: Medicina
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_T
Lucrare de licenta despre Peritonita acuta
In problema explorarii capacitatii de aparare si a gradului de rezistenta a organismului asistenta are sarcina de a executa recoltari pentru examenul complet, hemograma completa, reactia VDRL, determinarea TC, TS si grupa sanguina, de a masura TA si de a asigura trimiterea bolnavilor la radioscopie pulmonara. La cererea medicului se vor pregati bolnavii pentru probe functionale ale aparatului circulator si respirator.
Daca perioada preoperatorie este mai lunga, asistenta va putea observa modul de reactie a organismului fata de diferite medicamente sau alimente, depistand stari alergice fata de alergenii medicamentosi sau alimentari.

Daca interventia se executa pe neasteptate in funtie de urgenta ei se va renunta la o parte din explorarile enuntate mai sus. In seara zilei premergatoare interventiei, bolnavii nu vor consuma alimente ci numai cantitati mici de lichide. Daca interventia chirurgicala va avea loc pe stomac se vor efectua spalaturi gastrice. Golirea intestinului, clisma, se face in functie de afectiune - clisma evacuatorie seara si eliminatorie cu 3-4 ore inainte de interventie. Inainte de interventie bolnavul isi goleste vezica urinara iar daca acest lucru nu este posibil, se va efectua un sondaj vezical.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Peritonita acuta

Cuprins

Capitolul I. Peritonita acuta......................................4
1. Introducere......................................4
2. Definitie......................................4
3. Clasificare......................................4
4. Etiologie......................................5
5. Simptomatologie......................................8
6. Examen clinic si paraclinic......................................14
7. Diagnostic......................................14
8. Tratament......................................14

Capitolul II. Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu peritonita acuta......................................18

Capitolul III. Cazuri clinice......................................27

Bibliografie......................................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Peritonita acuta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.