Persoana cu handicap fizic realitati si perspective

Trimisa la data: 2010-04-15
Materia: Medicina
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_S
Lucrare de licenta despre Persoana cu handicap fizic realitati si perspective
In dicionarele aparute sub egida Academiei Romane editia din 1934 (Sextil Puscariu) nu face nici o referire la termenul de handicap si nici la unul din derivatele lui. "Dictionarul Limbii Romane Literare contemporane " din 1956 consemneaza termenul de handicap in ipostaza de substantiv(cu doua semnificatii proprii si o semnificatie figurata) la care adauga derivatul verbal "a handicapa".

In Dictionarul Enciclopedic roman din 1964 contrar asteptarilor neologismul handicap este iarasi absent. In schimb in toate dictionarele ulterioare termenul de handicap este prezentat si aplicat alaturi de derivatul sau verbal : a handicapa. Nu apare insa derivatul " handicapat" (adjectiv si substantiv) desi in limajul comun oral si scris , "copil handicapat " sau "persoana handicapata" devenisera deja expresii cunoscute. In literatura de specialitate , o penetratie masiva a termenului de "handicap" se produce abia in ultimul deceniu. Exemplu edificator : in regulamentul scolilor pentru copiii cu deficiente 1971 cuvintele handicap si handicapat nu sunt folosite nici macar o singura data.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Persoana cu handicap fizic realitati si perspective

Cuprins


Memoriu explicativ..........3

Capitolul I Notiuni generale
I 1.Originea si evolutia notiunii de handicap........5
I 2.Definitia handicapului fizic........7
I 3.Etiologie si manifestare a handicapului fizic........10
I 4.Clasificarea handicapului fizic........12

Capitolul II Legislatia in vigoare privind protectia speciala si incadrarea in munca a persoanelor cu handicap......15
II. 1 Ordonanta de urgenta privind protectia speciala a persoanelor cu handicap.........15
II. 2 Declaratia cu privire la drepturile persoanelor cu handicap....21

Capitolul III. Asistenta sociala a persoanelor cu handicap fizic.....23
III. 1 Asistenta medico-sociala a deficientilor motori ....23
III. 2 Reguli standard privind egalizarea sanselor pentru persoanele cu handicap .........25

Capitolul IV Strategii de recuperare si integrare in societate a persoanelor cu handicap fizic........29
V. 1 Intensitatea invaliditatii si capacitatea de munca........29
IV. 2 Notiuni generale , probleme si sugestii in educatia persoanelor cu handicap , orientarea scolara a persoanelor cu handicap.....31
IV. 3 Conduite compensatorii la adolescentii deficienti fizic......34
IV. 4 Specificul terapiilor recuperative si problemele protejarii..........37

Anexa:Studiu de caz........39

Bibliografie......42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Persoana cu handicap fizic realitati si perspective". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.