Persoana fizica in calitate de comerciant si delimitarile acestei calitati

Trimisa la data: 2010-10-07
Materia: Economie
Pagini: 254
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_T
Lucrare de licenta despre Persoana fizica in calitate de comerciant si delimitarile acestei calitati
Inmatricularea dispusa prin incheierea judecatorului delegat se efectueaza in termen de 24 ore de la data la care incheierea a devenit irevocabila (art. 40 alin.2 din Legea nr.31/1990).Incheierea judecatorului delegat devine irevocabila la data expirarii termenului pentru exercitarea recursului sau de la data respingerii recursului de catre tribunal.Pe data inmatricularii in registrul comertului, societatea se considera constituita. Ca efect al inmatricularii, societatea devine persoana juridica. In absenta personalitatii juridice societatea comerciala nu poate supravietui constituirii sale.

In acest sens art. 40 alin. 1 din Legea nr.31/1990 dispune: "Societatea comerciala este persoana juridica de la data inmatricularii in Registrul Comertului". De la aceasta data ea devine autonom de drept. Tot cu aceasta ocazie ea dobandeste calitatea de comerciant. Ea isi va pastra aceasta calitate chiar daca nu va efectua nici un act de comert, pana in momentul dizolvarii.In termen de 15 zile de la inmatriculare, reprezentantii societatii, daca au fost numiti prin act constitutiv, sunt obligati sa depuna la Oficiul Registrului Comertului semnaturile lor (art. 45 alin. 1 din Legea nr.31/1990) ori sa Ie depuna la notar care Ie va autentifica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Persoana fizica in calitate de comerciant si delimitarile acestei calitati

Cuprins

Capitolul I Notiunea de comerciant..............2

Capitolul II Categorii de comercianti..........10

Capitolul III Calitatea de comerciant a persoanei fizice..........18

Capitolul IV Calitatea de comerciant a societatii comerciale.......36

Capitolul V Conditiile de exercitare a activitatii comerciale........74

Capitolul VI Obligatiile profesionale ale comerciantilor...........81

Capitolul VII Fondul de comert...........91

Capitolul VIII Constituirea societatilor comerciale conform legii nr. 31/1990, modificata prin ou 32/1997, aprobata si modificata prin legea 195/1997, modificata ulterior prin legea 99/1999 si respective legea 127/2000..............107

Capitolul IX Functionarea societatilor comerciale..........118

Capitolul X Modificarea actului constitutiv................128

Capitolul XI Dizolvarea si fuziunea societatilor comerciale........132

Capitolul XII Infractiuni................136

Capitolul XIII Contractul - notiuni generale si clasificare..........138

Capitolul XIV Contractele comerciale - izvor de obligatii comerciale.............163

Capitolul XV Contracte comerciale speciale..............194

Capitolul XVI Vanzarea comerciala internationala........214

Bibliografie.................251

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Persoana fizica in calitate de comerciant si delimitarile acestei calitati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.