Persoane cu deficiente mentale - orientare scolara si profesionala

Trimisa la data: 2010-08-12
Materia: Psihologie
Pagini: 220
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_I
Lucrare de licenta despre Persoane cu deficiente mentale - orientare scolara si profesionala
Orientarea scolara si profesionala (OSP) este definita, traditional, ca un sistem de actiuni educationale, pe care le intreprind factorii responsabili, in vederea sprijinirii elevului in alegerea unei scoli, unei profesiuni, care sa se potriveasca personalitatii sale, si care, totodata sa fie solicitata de societate. In aceasta acceptie, AA© orientarea scolara este o premisa pentru orientarea profesionala iar orientarea profesionala constituie o finalizare si o validare a orientarii scolare. Prin OSP se urmareste folosirea rationala a resurselor umane A>>. ()

In AA© Dictionar explicativ de psihologie colara OSP este definita astfel : AA© sistem de actiuni si influente care se exercita asupra elevilor in vederea optiunii cat mai corecte pentru o anumita scoala (forma de invatamant) si pentru o anumita profesiune care sa asigure, in cat mai buna masura, satisfacerea trebuintelor personale si a celor sociale, potrivit cu interesele, aspiratiile si aptitudinile fiecarui tanar.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Persoane cu deficiente mentale - orientare scolara si profesionala

Cuprins

Partea I

Argument.........3

1. Probleme general-teoretice ale OSP (ca etapa initiala a orientarii in cariera)........6

2. Procesul alegerii carierei. Etape si mecanisme ale deciziei.....51

3. Probleme generale privind deficienta mintala..........93

4. Specificul si cerintele consilierii OSP la copiii cu deficienta mintala.........124

Partea II

5. Cercetarea Orientarii Scolare si Profesionale a deficientilor mintali comparativ cu cea a normalilor........138

6. Concluzii si recomandari.........195

7. Bibliografie........215

8. Anexe.........197

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Persoane cu deficiente mentale - orientare scolara si profesionala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.