Personajele feminine in romanul Noaptea de Sanziene de Mircea Eliade

Trimisa la data: 2012-08-16
Materia: Limba Romana
Pagini: 51
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: irimiamada
Lucrare de disertatie despre Personajele feminine in romanul Noaptea de Sanziene de Mircea Eliade
In ceea ce-l priveste pe autorul Noptii de sanziene, Jacques Masui preciza, in Mytes et symboles, selon Mircea Eliade, ca: ,,Mircea Eliade n'est pas seulement un grand historien des religions, un mytologue et un orientaliste. Il est aussi un philosophe de l'histoire".

Despre geneza acestui roman se exprima insusi Mircea Eliade in jurnalul sau: ,,Cand (...) am inceput sa scriu Noaptea de Sinziene nu stiam aproape nimic altceva in afara de sfirsit. Stiam ca, dupa doisprezece ani, Stefan va reintilni pe Ileana, tot intr-o padure, si ca va recunoaste masina care (i se paruse lui) disparuse sau ar fi trebuit sa dipara in padurea de la Baneasa, in noaptea de Sinziene 1936.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Personajele feminine in romanul Noaptea de Sanziene de Mircea Eliade

Lucrare de disertatie despre Personajele feminine in romanul Noaptea de Sanziene de Mircea Eliade
Cuprins

Introducere................4

I.Personajul - centrul operei..............6

II.Semnificatia titlului Noaptea de Sanziene............12

III.Ileana Sideri............16

IV.Ioana Viziru..............24

V.Alte personaje feminine:Catalina Palade..........31
Irina Vadastra............36
Stella Zissu..............39
Eleonora Zissu............42

VI.Romanul in viziunea criticii literare..........45

Concluzii...............48

Bibliografie............50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Personajele feminine in romanul Noaptea de Sanziene de Mircea Eliade". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.