Personalitatea arbitrului in lumea fotbalului

Trimisa la data: 2009-02-19 Materia: Educatie Fizica Pagini: 45 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Viorel_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Personalitatea arbitrului in lumea fotbalului
Complexitatea acestor actiuni cere arbitrului sa diferentieze, din multitudinea de miscari, exercitiile corecte din cele gresite si sa sanctioneze orice abatere de la regulile de joc. Evidentierea raportului dintre complexitatea si varietatea actiunilor individuale si a celor colective presupune formularea unor aprecieri de moment. Greutatea consta in faptul ca arbitrul trebuie sa observe in general desfasurarea jocului, facand o apreciere globala, cu evidentierea abaterilor de la regulanent pe care are datoria de a le sanctiona.(EPURAN M., HORN)Nivelul de pregatire relativ egal al echipelor a impus intensificarea luptei pentru rezultat, jucatorii devenind mai combativi.

Sistemele de aparare aplicate au un caracter ofensiv, aparatorii marchiaza agresiv, la om si la interceptie, solicitandu-i mai mult pe atacanti. Relatia atacant - aparator este mai stransa, mai antagonica. Intrecerea celor doi adversari reclama calitati fizice in executie, solutii de joc cat mai variate, noutati tehnico - tactice, surpriza, spontaneitate, etc. Probleme speciale ridica si frecventa folosire a tacticii de aparare la "ofsaid". Conform opiniei lui CICU V.(1997), arbitrul trebuie sa aprecieze obiectiv aceasta lupta, sa sesizeze "limitele" de utilizare corecta a actiunilor individuale sau colective (sa aprecieze cine determina greseala, cine a avut prioritate de plan sau prioritate de actiune, care din acestea este determinata si in favoarea cui etc.).
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Personalitatea arbitrului in lumea fotbalului

Lucrare de licenta despre Personalitatea arbitrului in lumea fotbalului
Cuprins

Introducere...........................................3

Capitolul I. Argumentarea teoretica a temei...........................5
I.1 Aspecte ale persoanlitatii arbitrului..........................5
I.2 Pregatirea profesionala a arbitrului..........................10

Capitolul II. Scopul, practicile, metodele si organizarea cercetarii....................................................25
II.1 Scopul si sarcinile cercetarii................................25
II.2 Organizarea si metodele cercetarii..............................25

Capitolul III. Argumentarea metodico-stiintifica a rolului si importantei pe care le are arbitrul.................................28

Concluzii...............................................43

Bibliografie...............................................44
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Personalitatea arbitrului in lumea fotbalului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.